File:Café Hoppe.jpg

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Café_Hoppe.jpg(174 × 247 pixels, file size: 39 KB, MIME type: image/jpeg)

Structured data

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Een stukje geschiedenis over één van de oudste cafés van Amsterdam. Café Hoppe is sinds 1670 gevestigd aan het Spui. Hans Van Mierlo legde er de basis voor D’66 en zelfs voormalig Koningin Beatrix, toen nog prinses, vereerde de bruine kroeg met een koninklijk bezoek. Weliswaar om, bij wijze van ludieke actie, samen met Majoor Boszhart ‘De Strijdkreet’ te verkopen, maar toch, ze was er. Ook Freddy Heineken in eigen persoon kwam graag bij Hoppe voor een drankje.

Geschiedenis genoeg, en ook nu is het een plek waar mensen, jong en oud, graag komen en vooral blijven komen. Want Café Hoppe heeft iets unieks, iets onbeschrijfelijks dat tot de verbeelding van velen spreekt. Dit zie je onder andere terug tijdens de vrijdagavondborrel. Een bredere mix van mensen vind je vrijwel nergens. En allemaal hebben ze één ding gemeen; hun liefde voor Café Hoppe.

Het huidige café bestaat uit twee ruimtes, maar dat is niet altijd zo geweest. Het oudste gedeelte, op nummer 18, valt officieel onder monumentenzorg en is door de eeuwen heen helemaal hetzelfde gebleven. De oude houten jenever- en likeurenvaten achter de bar zijn stille getuigen van de rijke geschiedenis en de vele verschillende gasten die Café Hoppe hebben aangedaan. Begin 1900 kwam er naast nummer 18, op nummer 20, een hotel en restaurant. In de jaren ’30,onder toeziend oog van de bezielde oud-eigenaar Harry Mustert, brak een nieuw tijdperk aan voor het illustere café. Hij gaf het zijn huidige naam, voegde de twee panden door middel van een doorgang samen en sloot het hotel.Het zitgedeelte op nummer 20 en het sta-gedeelte op 18 zijn sindsdien een feit.

Tegenwoordig staat Café Hoppe onder leiding van Jan-Wieger van der Linden en Pepijn Zonneveld.Zij houden het authentieke karakter intact, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat een nieuw gemêleerd publiek het café weet te vinden.Café Hoppe blijft verankerd met zowel zijn eigen als de Amsterdamse geschiedenis, maar richt de ogen ook op de toekomst.Kom een keer langs, je bent altijd van harte welkom.

De kracht van Hoppe Wat maakt Café Hoppe zo speciaal? De redenen zijn talloos. Natuurlijk zijn onze gasten, divers en trouw, een reden, maar dat is niet alles.Bij Hoppe staat gastheerschap & kwaliteit hoog in het vaandel en dat zie je overal in terug. Achter de bar vind je horecaprofessionals die al twintig jaar in dienst zijn; gasten vinden een vast gezicht achter de bar prettig en voelen zich hierdoor altijd welkom.

Alles bij Café Hoppe is van de hoogste kwaliteit; van de beste bitterbal, tot het beste getapte biertje; over elk detail wordt nagedacht. Niet voor niets zijn wij door het vakblad Misset Horeca als het beste Nederlandse café van 2013 betiteld. En om de hoge kwaliteit constant te houden leiden wij onze mensen zelf op, helemaal volgens ons eigen DNA. In de afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van Café Hoppe. Zo hebben wij de menukaart aangepast, zodat je nu ook voor een ontbijtje en een lunch bij ons terecht kan.

Zoals je ziet blijft Café Hoppe zich voortdurend kwalitatief ontwikkelen. Zowel in het eten en drinken als in de presentatie. Het Hoppe-logo op de bierglazen en de koffiekopjes is hier een voorbeeld van, maar ook het doorvoeren van de nieuwe huisstijl op de menukaart en onze nieuwe website zijn verbeteringen waar we trots op zijn. Schuif gerust een keer aan, ervaar hoe het rijke verleden herleeft, en geniet van de unieke ambiance waar Café Hoppe zo bekend om staat.

Licensing[edit]

w:en:Creative Commons

attribution share alike

This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.
You are free:
  • to share – to copy, distribute and transmit the work
  • to remix – to adapt the work
Under the following conditions:
  • attribution – You must give appropriate credit, provide a link to the license, and indicate if changes were made. You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use.
  • share alike – If you alter, transform, or build upon this work, you may distribute the resulting work only under the same or similar license to this one.

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeThumbnailDimensionsUserComment
current08:58, 19 October 2017Thumbnail for version as of 08:58, 19 October 2017174 × 247 (39 KB)Cafe hoppe (talk | contribs)User created page with UploadWizard
  • You cannot overwrite this file.

The following page uses this file:

Metadata