User talk:Arch

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

Hello and welcome on this talkpage. You can leave comment(s) in Nederlands (Dutch), English or German language (Ich antworte in der Englischen Sprache, weil schriftlich in deutscher Sprache schwierig ist fur mich.) Unanswered archived material may be considered to be read.

Blazoenering in de 'Infobox'[edit]

Beste Arch

Inmiddels heb ik Sierksma binnen. 1 euro+3,85 verzending. Goedkoop maar te vies om aan te pakken. Maar thuis bij ons op zolder vond ik Gemeentewapens: Jaarboek Achterhoek en Liemers 1982. Met de gehele overheidsheraldiek van de Graafschap en de Liemers. Ik denk dat ik die eerst ga verwerken.
Ik heb een voorstel gedaan bij het wapen van Dinxperlo.[1] Wil je daar naar kijken of dit is wat je bedoelt? Haagschebluf (talk) 17:36, 23 April 2015 (UTC)

Hallo Haagschebluf, wat jammer dat je er pech mee had. Ik heb zelf altijd mazzel gehad met bestellingen via boekwinkeltjes. Het is wel altijd een andere handelaar. Een beetje handelaar verkoopt zoiets niet meer. Het jaarboek heb ik ook, een mooie aanwinst. Jammer dat niet meer wapens beschreven en getoond worden, dat wel. Het voorstel van Dinxperlo is wat mij betreft. Toen ze destijds alles "coat of arms" gingen hernoemen dacht ik nog dat het een poging was om alles uniform te krijgen, maar zoals eerder gezegd: de Fransen en Duitsers (in elk geval) houden stug vast aan hun eigen taal. Gelijk hebben ze. MVG Arch (talk) 19:00, 23 April 2015 (UTC)
Beste Arch, ik begrijp je niet helemaal. Je zegt: Het voorstel van Dinxperlo is wat mij betreft. Ontbreekt hier iets?
Overigens de herbenoeming van titel is afgewezen. Ik begrijp niet echt waarom.[2] Kun jij mij uitleggen wat ik fout doe? Haagschebluf (talk) 08:49, 27 April 2015 (UTC)
Sorry, ik was kennelijk een hele zin vergeten, het had moeten zijn Het voorstel van Dinxperlo is wat mij betreft dik in orde, met hernoemen kan ik je helaas niet helpen, ik heb ooit eens een poging gewaagd maar was tot hetzelde resultaat uitgekomen als jouw ervaring. Ik weet wel dat gebruiker Warhoofd succesvol veel goede hernoemingen heeft geregeld, misschien kan je met hem contact opnemen, misschien zelfs samenwerking tot stand brengen? Veel succes! MVG Arch (talk) 09:27, 27 April 2015 (UTC)
Oh, mooi dat het dik in orde is. Ga ik zo nog even door. Overigens ben ik in mijn kladblok bezig het lemma Wapen van Dinxperlo te bewerken. Ook aan de hand van Gemeentewapens Jaarboek Achterhoek en Liemers 1982. Dat lijkt me een zeer betrouwbare bron, de inleiding is van Schutte van de HRvA. Dus dat moet goed zijn. Ik doe het aan de hand van een voorbeeld dat Dqfn13 aangemaakt heeft. En Dqfn13 controleert mijn kladblok alvorens ik het in de hoofdnaamruimte mag plaatsen. En als jij er ook nog eens een kritische blik op werpt, tenslotte is het jouw thuis dacht ik, moet ook dat goed komen.
Ik zag dat zowel Dqfn13 als Warhoofd projectleider van het wapenproject zijn. Moet ik met hun de herbenoeming lijkt me bespreekbaar maken. Het zou mooi zijn als er eenheid komt. Haagschebluf (talk) 12:31, 27 April 2015 (UTC)
Werd ik geroepen? Hmmm...hernoemingen. Voorlopig vind ik het belangrijk dat alle afbeeldingen van gemeentewapens de juiste gemeentenaam in de benaming hebben (evt. met toevoeging zoals op nl-wikipedia gebruikelijk), plus een aanduiding dat het om een wapen gaat. Bij oudere wapens ook met jaartal van ingebruikname erbij. Ik maak mij (nog) niet druk om de taal waarin alles staat omschreven. Dat komt wel zodra alle benamingen inhoudelijk correct zijn - Warhoofd (talk) 12:56, 27 April 2015 (UTC)
Het wapen van Dinxperlo kan zeker wat uitbreiding gebruiken. Zo voerde de gemeente voor het justitia wapen een bundel wiet op het schild, hier en hier bronnen voor dat feitje. Ik zal eens zien of ik ergens een afbeelding kan vinden van dit "wietwapen", misschien leuk om erbij te plaatsen.Arch (talk) 15:49, 27 April 2015 (UTC)
Wat zeg je? Wiet? In de Achterhoek hebben we toch geen wiet! Dat is toch Brabants!? Haagschebluf (talk) 18:07, 27 April 2015 (UTC)