Category:Estaimpuis

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
English: Estaimpuis (in Dutch Steenput) is a Walloon municipality of Belgium located in the province of Hainaut. It consists of the former municipalities Estaimpuis, Bailleul, Estaimbourg, Évregnies, Leers-Nord, Néchin, and Saint-Léger.
Français : Estaimpuis (en néerlandais Steenput, en picard Timpu) est une commune francophone de Belgique située en Région wallonne dans la province de Hainaut.
Nederlands: Steenput ( Frans: Estaimpuis) is een dorp en gemeente in de Belgische provincie Henegouwen. De gemeente telt ruim 10.000 inwoners. De landelijke gemeente ligt in het westen van de provincie, tegen de grens met Frankrijk en de grootstedelijke agglomeratie rond de Franse stad Rijsel. De Franse naam Estaimpuis van dit plaatsje is een fonetische nabootsing van het woord Steenput. Deze Nederlandstalige naam is de oorspronkelijke naam van dit plaatsje dat, samen met de omliggende dorpen, behoorde tot het Nederlandse taalgebied. Door de gemeente loopt het Spierekanaal, vlak langs het riviertje de Spiere dat rechtgetrokken is.

Subcategories

This category has the following 10 subcategories, out of 10 total.

 

N

Pages in category "Estaimpuis"

This category contains only the following page.

Media in category "Estaimpuis"

The following 34 files are in this category, out of 34 total.