Category:Kingdom of Toledo

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Català: L'emirat de Tulàytula, conegut com taifa de Toledo o regne islàmic de Toledo va ser una de les taifes d'Al-Àndalus, que posteriorment passaria a ser part del regne de Castella. La seva història fins a la seva ocupació és significativa com exponent dels mètodes emprats pels reis cristians i de les dificultats musulmanes. Sorgeix de la descomposició del califat de Còrdova el 22 de juliol de 1035.
English: The Kingdom of Toledo was the juridical definition of a Christian medieval kingdom in what is now central Spain, created after Alfonso VI of León's capture of Toledo in 1085.
Español: El reino de Toledo fue el reino cristiano que se configuró institucionalmente a partir de la conquista de la Taifa de Toledo por Alfonso VI, uno de los episodios centrales de la Reconquista. Aunque la ciudad de Toledo fue tomada en 1085, lo que permitió asegurar para el reino de Castilla el territorio entre el río Duero y el río Tajo, las tierras más al sur fueron objeto de un prolongado enfrentamiento no exento de alternativas, que no se terminó de decantar a favor de los cristianos hasta la batalla de las Navas de Tolosa (1212).

Media in category "Kingdom of Toledo"

The following 15 files are in this category, out of 15 total.