Category:Monument a Colom (Barcelona)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Asturianu: Monumentu a Colón en Barcelona, España, construido en 1888 na antiga Puerta da Paz. Del arquitecto Gaietà Buïgas, el escultor Rafael Atché y otros.
Català: Monument a Colom, construït l'any 1888 a l'antiga Porta de la Pau. De l'arquitecte Gaietà Buïgas, de l'escultor Rafael Atché i altres. Va obtenir la medalla d'or de l'Exposició Universal de Barcelona de 1888. Els lleons de la base són d'Agapit Vallmitjana i Barbany (Barcelona, 1833 - Ibidem, 1905). Els grups escultòrics que representen personatges de la història de Catalunya, relacionats amb el descobriment, són obra d'Eduard Batista Alentorn, Pagès i Serratosa, Manel Fuxà i Josep Gamot i Llúria. Els vuit relleus de bronze amb escenes de vida de Colom, de Josep Llimona i Antoni Vilanova, van ser robats poc després de la seva inauguració. Els actuals dels escultors Manel Fuxà i Carbonell i Torres, van ser col·locats el 1929.
Deutsch: Kolumbus Statue, Barcelona, Spanien.
English: Columbus statue, Barcelona, Spain.
Español: Monumento a Colón en Barcelona, España, construido en 1888 en la antigua Puerta de la Paz. Del arquitecto Gaietà Buïgas, el escultor Rafael Atché y otros.
Euskara: Colonen monumentua Kataluniako Bartzelona hirian kokatzen da, 1888. urtean antzinako Bakearen Atean eraikia izan zen. Egileen artean Gaietà Buïgas arkitektoa, Rafael Atché eskulturgilea eta beste hainbat daude.
Français : Monument Christophe Colomb, Barcelone, Espagne.
Italiano: Monumento a Cristoforo Colombo, Barcellona, Spagna.
Object location 41° 22′ 32.89″ N, 2° 10′ 39.94″ E Kartographer map based on OpenStreetMap. View all coordinates using: OpenStreetMap - Google Maps - Google Earth - Proximityrama info
Icone chateau fort.svg

This is a category about a building indexed in the Catalan heritage register as Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) under the reference 08019/859.

Media in category "Monument a Colom (Barcelona)"

The following 123 files are in this category, out of 123 total.