File:Melting icecubes.gif

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Melting_icecubes.gif(280 × 450 pixels, file size: 3.23 MB, MIME type: image/gif, looped, 49 frames, 3.9 s)

Hi ha aigua en molts llocs: als núvols, als rius, a les zones nevades i a la mar. També, on no la podem veure, com és el cas de l’aire, el nostre cos, els ali- ments i davall de terra. A més, l’aigua canvia d’un lloc a un altre. L’aigua és indispensable per a la vida dels éssers humans, dels animals i de les plantes. Així mateix, és part important de la riquesa d’un país; per això hem d’aprendre a no malgastar-la. Un 70% del nostre cos està constituït per aigua, i sense aquesta no seria possible l’existència dels éssers vius. A més d’aigua per a beure, els éssers humans utilitzem aigua en quasi to- tes les nostres accions: preparar aliments, llavar roba, arreglar-nos, regar els cultius, produir energia, etc. L’aigua és un líquid incolor, insípid i inodor; és a dir, no té color, ni sabor ni olor. Després de l’aire, l’aigua és l’element més indispensable per a l’existència de la humanitat. Per aquest motiu, és preocupant que l’obtenció i conser- vació d’un bé tan preat es convertisca en un problema crucial; per això hem de començar a actuar.

Summary[edit]

Description
English: A time-lapse animation of icecubes melting in a glass (50 minutes).
Français : Une animation en accéléré de glaçons fondant dans un verre (sur 50 minutes).
Italiano: Animazione in time-laps di cubetti di ghiaccio che si sciolgono in un bicchiere in 50 minuti.
Deutsch: Zeitrafferaufnahme von Eiswürfeln, die innerhalb von 50 Minuten in einem Glas schmelzen.
Date
Source Own work
Author Moussa

Licensing[edit]

Public domain This work has been released into the public domain by its author, I, Mysid. This applies worldwide.
In some countries this may not be legally possible; if so:
I, Mysid grants anyone the right to use this work for any purpose, without any conditions, unless such conditions are required by law.

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeThumbnailDimensionsUserComment
current21:31, 16 July 2010Thumbnail for version as of 21:31, 16 July 2010280 × 450 (3.23 MB)Aiyizo (talk | contribs)Saved some space by not using a different colormap for each frame.
12:25, 6 August 2007Thumbnail for version as of 12:25, 6 August 2007280 × 450 (3.89 MB)Mysid (talk | contribs)crop failed
12:10, 6 August 2007Thumbnail for version as of 12:10, 6 August 2007640 × 480 (3.87 MB)Mysid (talk | contribs){{Information |Description=Icecubes melting in a glass. |Source=Self-made. |Date=August 6, 2007 |Author= Mysid }} Category:Ice
  • You cannot overwrite this file.

File usage on other wikis

The following other wikis use this file:

View more global usage of this file.