File:SKO in Antifašistični marš Ljubljana 2014.webm

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
SKO_in_Antifašistični_marš_Ljubljana_2014.webm(WebM audio/video file, VP8/Vorbis, length 2 min 31 s, 640 × 360 pixels, 823 kbps overall)

Summary[edit]

Description
Slovenščina: Na Dan zmage, 9. maja 2014, je v Ljubljani, Mariboru, Zagrebu, Sarajevu, Beogradu in Zenici potekal vsakoletni Antifašistični marš. Ljubljanski dogodek je potekal v organizaciji Puntarjev Slovenije.

Človeška civilizacija bije novo vojno proti fašizmu in proti neoliberalizmu. Demokracija je le še privid, dejansko oblast pa ima kapital, ki je nakopičen v rokah peščice svetovnih vladarjev in ki vse bolj pritiska na naša življenja. Kapital nam jemlje premoženje, jemlje nam naše dostojanstvo in jemlje prihodnost nas in naših otrok. Nihče ne bi smel občutiti pomanjkanja. Nihče ne bi smel občutiti revščine in nihče se ne bi smel obrniti stran, ko se ponižuje sočloveka in se ga spreminja v sodobnega sužnja.

9. maj je dan zmage nad fašizmom. Naši dedki, babice so si izbojevali svobodo in jo drago plačali z lastno krvjo. To je tudi naša kri. Oni so se borili za svojo in našo prihodnost. In kaj delajo ti, ki smo jim zaupali mandat, da v našem imenu upravljajo z državo, z družbo? Prepirajo se zaradi arhivov in postavljajo spomenike in prirerajo slovesnosti v čast izdajalcem in sodelavcem okupatorja (2013 v Rovtah, 2014 v Grahovem), ki jim je že davno sodila zgodovina. Ukvarjajo se sami s seboj, ljudje pa izgubljajo upanje, da bo sploh kdaj bolje in kdor more, si išče delo v tujini.
Date
Source Own work
Author MZaplotnik

Licensing[edit]

I, the copyright holder of this work, hereby publish it under the following license:
w:en:Creative Commons
attribution share alike
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.
You are free:
  • to share – to copy, distribute and transmit the work
  • to remix – to adapt the work
Under the following conditions:
  • attribution – You must attribute the work in the manner specified by the author or licensor (but not in any way that suggests that they endorse you or your use of the work).
  • share alike – If you alter, transform, or build upon this work, you may distribute the resulting work only under the same or similar license to this one.

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeThumbnailDimensionsUserComment
current11:25, 6 July 20142 min 31 s, 640 × 360 (14.86 MB)MZaplotnik (talk | contribs)User created page with UploadWizard
  • You cannot overwrite this file.

There are no pages that link to this file.

Transcode status

Update transcode status
FormatBitrateDownloadStatusEncode time
WebM 360P560 kbps
Download file
Completed 11:28, 6 July 20142 min 58 s
WebM 240P317 kbps
Download file
Completed 12:02, 24 February 20173 min 25 s
WebM 160P202 kbps
Download file
Completed 11:07, 26 February 20171 min 54 s

Metadata