Template:Fan art/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Fan art

Ова е обожавателска творба („фан-арт“) - ликовен приказ на елементи или ликови од оригинално белетристичко дело како филм, ТВ програма, сметачка игра или стрип/графички роман. Се смета дека тоа не ги крши правата на тоа белетристичко дело, но користењето на податотеката вон Викимедија може да биде ограничено во некои земји. Имателот на правата може да има заштитен знак, а може и да спречи извесни видови на примена на сликата согласно законите за подметнување и/или нелојална конкуренција.

  • За поподробно објаснение на случаите во кои треба да се користи оваа ознака, погледајте ја страницата Commons:Fan art.

Пред да ја користите оваа содржина, проверете дали тоа ви е дозволено според законите кои важат за саканата употреба. Вие и само вие сте одговорни ако прекршите нечие право. Погледајте го нашето оградување.

Оваа ознака е информативна, и не е наменета да означува лиценца. Покрај ова ознака, потребна е и нормална ознака за авторски права.

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Fan art}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Fan art}} instead!