Template:NoCoins/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Ruler and coin.svg
На оваа слика се прикажани пари со цел да се изрази размер.

Избегнувајте да користите предмети како монети за иззразување на размер, бидејќи со тоа луѓето кои не се запознаени со таа валута мораат да ги бараат димензиите или да нагаѓаат, што впрочем се коси со самата нивна цел. Монетите се особено неприкладни бидејќи внесуваат географска пристрасност, а покрај тоа дизајните на некои монети се заштитени со авторски права.

Најдобро е на фотографијата да стои линијар заедно со субјектот (како на оваа фотографија) или пак да се додаде одбележувач на размер со уредник на слики (како на оваа фотографија). СИ/метричките единици се употребуваат најчесто ширум светот (видете метар, 1 E-2 m).

Примери за неприкладни решенија: тука.

Пречници на монети за споредба:

 • Американски долар
  • 1¢: 19,05 мм
  • 5¢: 21,21 мм
  • 10¢: 17,91 мм
  • 25¢: 24,26 мм
  • 50¢: 30,61 мм
  • $1: 26,5 мм
 • Канадски долар
  • 1¢: 19,05 мм
  • 5¢: 21,2 мм
  • 10¢: 18,03 мм
  • 25¢: 23,88 мм
  • 50¢: 27,13 мм
  • $1: 26,5 мм
  • $2: 28 мм
 • Фунта стерлинг
  • 1p: 20,32 мм
  • 2p: 25,91 мм
  • 5p: 18 мм
  • 10p: 24,5 мм
  • 20p: 21,4 мм
  • 50p: 27,3 мм
  • £1: 22,5 мм
  • £2: 28,4 мм
 • Евро
  • 1c: 16,25 мм
  • 2c: 18,75 мм
  • 5c: 21,25 мм
  • 10c: 19,75 мм
  • 20c: 22,25 мм
  • 50c: 24,25 мм
  • €1: 23,25 мм
  • €2: 25,75 мм

Deutsch | English | español | suomi | français | Gaeilge | עברית | italiano | 日本語 | македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | português | русский | sicilianu | svenska | 中文 | 中文(简体)‎ | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{NoCoins}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{NoCoins}} instead!