Template:PD-China-film/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Public domain Овој филм или филмска фотографија сега е во јавна сопственост бидејќи е истечен рокот на авторските права во континентална Кина, Макао и Тајван (но не мора да значи и Хонгконг, согласно долунаведеното предупредување).

Кинематографско дело, дело создадено по аналоген метод на филмска продукција или фотографско дело подлежи на заштита на авторските права 50 години од неговото објавување во континентална Кина, Макао (фотографските дела се под авторски права 25 години по создавањето), и Тајван согласно Член 21 од 3 Рок на траење на авторските права - Закон за авторското право на НР Кина од Указ-законот 43/99/M на Макао од 16 август 1999 г. и Член 30 од Законот за авторското право на Република Кина-Тајван.

Предупредување: Оваа ознака не смее да се користи за филмови од Хонгконг, таму заштитени со рок од животниот век на авторот плус 50 години, сметајќи од последното преживеано лице со познат идентитет од следниве: (а) главниот режисер; (б) авторот на сценариото; (в) авторот на дијалозите; или (г) композиторот на музиката наменски создадена за филмот. За дела од други места, Хонгконг го прифаќа правилото на пократок рок.


čeština | Deutsch | English | italiano | 日本語 | македонски | +/−

Flag of the People's Republic of China.svg
Flag of the Republic of China.svg

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-China-film}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-China-film}} instead!