Template:PD-CzechGov/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain
Според Законот за авторското право на Чешка, оваа слика е во јавна сопственост.

(Закон бр. 121/2000, Член 3, Поглавие a)

„Согласно овој Закон, авторски права не важат за

  • службени дела, како правни регулативи, одлуки, јавни повелби, јавно достапни записници и збирки од негова евиденција, како и
  • службен нацрт на службено дело и друга подготвителна службена документација, заклучно со нивните службени преводи,
  • изданија на Пратеничката комора и Сенатот,
  • општински летописи,
  • државни симболи и симболи на подрачни самоуправни единици,
  • и други такви дела за кои постои јавен интерес да бидат изземени од авторски права.“
Затоа се смета дека оваа слика е предадена во јавна сопственост. Меѓутоа во некои случаи нејзината употреба може да ја ограничуваат други закони.

català | čeština | Deutsch | English | español | suomi | français | македонски | Plattdüütsch | Türkçe | +/−

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-CzechGov}} instead.