Template:PD-HU-unknown/i18n/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Template:PD-HU-unknown/i18n and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Template:PD-HU-unknown/i18n and have to be approved by a translation administrator.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎magyar • ‎polski • ‎português • ‎македонски • ‎العربية
PD-icon.svg
Ова дело не подлежи на авторски права.

Делово е првпат објавено во Унгарија во 1943 г. или порано, а нејзиниот автор не може да се утврди. Според Закон за авторското право на Унгарија од 1999 г. 31. § (3): Во случај кога лицето или авторот не е познато, заштитата трае седумдесет години броејќи од првиот ден од годината која му следи на првото објавување на делото. За јавносопственичкиот статус во САД ќе прочитате на шаблонската описна страница.

Важно: „непознат автор“ НЕ исто што и „[јас] не знам кој е авторот“. Мора да образложите зошто никој не го знае неговото име; во спротивно, сликата ќе биде избришана.


English | magyar | македонски | +/−

Flag of Hungary.svg
НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{PD-HU-unknown}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-HU-unknown}} instead!