Template:PD-Iran/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain
Ова дело денес е во јавна сопственост во Иран. Според Законот за заштита на правата на авторите, композиторите и уметниците (1970) правото е истечено поради една од следниве причини:
  • Творецот починал пред 22 август 1980 г. за дела со истек на правата пред 22 август 2010 г. согласно законот од 1970 г.
  • Творецот починал пред повеќе од 50 години. (Согласно Чл. 12 - 22 август 2010 г.)

Следниве случаи влегуваат во јавна сопственост 30 години по датумот на објавување или јавно прикажување на делото (Чл. 16):

  • Фотографски или кинематографски дела.
  • Кога делото е во сопственост на правно лице или правата му се предадени на право лице

Описната страница на делото треба да укаже кое од овие образложенија важи за него.

Повеќе информации: Commons:Copyright rules by territory/Iran.

English  Azərbaycanca  فارسی  تۆرکجه  العربية  日本語  македонски  русский  中文  ไทย  +/−

Iran