Template:PD-LV-exempt/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Јавна сопственост Закон за авторското право на Република Латвија: од 6 април 2000 г. - Полн текст (.pdf)

Оддел 6. Незаштитени дела

Следново не подлежи на авторски права:

  1. регулативни решенија и административни одлуки, други документи на Државата и Локалните управи и судски одлуки (закони, пресуди, решенија и други службени документи), како и нивни службени преводи и службени здружени верзии;
  2. Службени симболи и знаци со државно и меѓународно признание (знамиња, грбови, химни и одликувања), чија употреба подлежни на посебни регулативни решенија;
  3. карти, чија подготовка и употреба е утврдена со регулативни решенија;
  4. информации во печатот, радио и телевизиски емитувања и други информативни медиуми во врска со дневни вести и разни факти и настани;
  5. идеи, методи, постапки и математички замисли.

English | latgaļu | latviešu | македонски | русский | українська | +/−

Латвија
This template will categorize into Category:PD-LV-exempt.
НАПОМЕНА: Не користете ја предлошкава непосредно!! Ова е само превод. Место неа, користете {{PD-LV-exempt}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-LV-exempt}} instead!