Template:Potd/2009-04-14 (mk)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Поглед на планетата Јупитер од вселенската сонда „Касини“. Ова е најдеталниот глобален портрет на Јупитер во боја. Составен е од неколку високорезолутивни слики фотографирани кога сондата била речиси најблиску до планетата.

This is the Macedonian translation of the Picture of the day description page from .

Поглед на планетата Јупитер од вселенската сонда „Касини“. Ова е најдеталниот глобален портрет на Јупитер во боја. Составен е од неколку високорезолутивни слики фотографирани кога сондата била речиси најблиску до планетата.

Descriptions in other languages: