Commons:Европски натпревар за научна фотографија 2015/Категории на слики

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:European Science Photo Competition 2015/Image categories and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:European Science Photo Competition 2015/Image categories and have to be approved by a translation administrator.

.
Other languages:
Cymraeg • ‎Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎eesti • ‎euskara • ‎italiano • ‎latviešu • ‎magyar • ‎polski • ‎Ελληνικά • ‎македонски • ‎русский • ‎українська • ‎العربية • ‎پښتو • ‎მარგალური • ‎ქართული • ‎日本語

Категории

Натпреварот има 5 категории: луѓе во науката, микроскопски слики, нефотографски содржини, предметни целини и општа категорија.

Луѓе во науката
Научници во нивната природна средина.
Микроскопски слики
Слики направени со оптички, електронски и сондажен микроскоп.
Нефотографски содржини
Аудио и видео снимки, сметачка графика и тн.
Предметни целини
2–10 слики кои се тематски (предметно) поврзани како целина. Подолу се дадени два примера: развој на калифорниската пастрмка (Oncorhynchus mykiss) и електронски микрографии од влакненца на Arabidopsis thaliana.
Општа категорија
Сето она што не спаѓа во горенаведените категории: од археологија до зоологија, од вулканологија до астрономија.