Commons:GFDL 1.3 uudelleenlisensointiehdot

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Shortcut
GFDL 1.3 uudelleenlisensointiehdot muilla kielillä:

Huhti–toukokuussa 2009 järjestetyn Wikimedian lisensointipäivitysäänestyksen tuloksen johdosta Wikimedia-säätiö on päättänyt soveltaa GFDL 1.3 -lisenssin tarjoamaa lisensointipäivitysmahdollisuutta 15. kesäkuuta 2009 alkaen. Päätöksen nojalla kaikki GFDL 1.3 -lisenssin (mukaanlukien "GFDL 1.x ja myöhemmät versiot") alla julkaistu ja tämän lisenssin 11. pykälän määräämät uudelleenlisensointiehdot täyttävä sisältö kaikissa Wikimedia-säätiön projekteissa, Commons mukaanlukien, tulee olemaan käytettävissä myös Creative Commons Nimeä–Tarttuva 3.0 -lisenssin alla.

Ehdot[edit]

Lisensointipäivitys koskee tiedostoja, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

  1. Tiedoston on oltava julkaistu GFDL 1.3 -lisenssin alla (mukaanlukien esim. "GFDL 1.2 ja myöhemmät versiot", mutta poislukien "ainoastaan GFDL 1.2").
  2. Tiedostoon ei saa olla merkitty sisältyvän kansitekstejä ("cover texts") eikä muuttumattomia osioita ("invariant sections").
  3. Tiedosto täytyy olla tallennettu Commonsiin tai muuhun Wikimedia-säätiön wikiin ennen 1. elokuuta 2009.
  4. Jos tiedosto on alunperin julkaistu jossain muualla, se täytyy olla tallennettu Commonsiin tai muuhun Wikimedia-säätiön wikiin ennen 1. marraskuuta 2008.

Uudelleenlisensointi[edit]

Kaikki ylläolevat ehdot täyttävät tiedostot ovat 15. kesäkuuta 2009 alkaen käytettävissä Creative Commons Nimeä–Tarttuva 3.0 -lisenssin ehtojen mukaan. Lisenssit, joiden alla kukin tiedosto on ennestään julkaistu, säilyvät voimassa; kyseiset tiedostot tulevat käytännössä multilisensoiduiksi.

Parhaillaan kehitteillä olevan lisensointipäivitysprojektin tavoitteena on lähitulevaisuudessa kerätä lista uudelleenlisensointiehdot täyttävistä tiedostoista ja päivittää niiden lisenssimallineet uutta tilannetta vastaaviksi. Apusi tämän projektin käyntiin saattamisessa sekä ongelmallisten tiedostojen uudelleenlisensointikelpoisuuden selvittämisessä on tervetullut.