Commons:VIAF inter project linking/Tools/ro

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

Greasemonkey-Skript[edit]

09:54, 3 September 2011 (UTC):

Script Greasemonkey ce detectează numerele VIAF în paginile web și creează legăturile corespunzătoare. Scriptul liber (sau doar gratis?) poate fi descărcat de la

Verificați întotdeauna că codul sursă este neschimbat
codul sursă al scriptului
descărcați scriptul: http://svn.wikimedia.org/svnroot/mediawiki/trunk/tools/viaf/viaf.user.js
  • Scriptul viaf.user.js încearcă în mod generos să detecteze numere VIAF ca parte a textului sau a legăturilor dintr-o pagină web.
  • Numerele detectate sunt evidențiate prin colorare în cyan (bleu?) (1, 4) pentru a atrage atenția utilizatorului.
  • La detectarea numerelor, scriptul adaugă legături noi către servere suplimentare (2, 5). Aceste legături sunt colorate în galben și conțin numărul VIAF detectat în url, i.e. sunt linkuri directe către resurse.
  • * Acele numere VIAF (4) care sunt doar parte a unei legături (3) (i.e nu și în text) nu sunt vizibile fără acest script. Numerele din url-uri sunt tratate la fel ca numerele din text. Scriptul adaugă o subliniere punctată cu roșu (3) url-urilor ce conțin un VIAF care este detectat cu o expresie regulată "magică" (vedeți codul programului pentru detalii).
  • Un mesaj de sumarizare (6) prezintă toate numerele VIAF distincte din pagină pentru a facilita copierea și lipirea numerelor extrase; ea poate fi dezactivată din codul programului.
  • Setul de servere adiționale poate fi adaptat din codul programului.
  • Se bazează pe jQuery si alte două scripturi care sunt descărcate automat. și are un modul de verificare a actualizărilor care caută versiuni noi și avertizează utilizatorul în acest caz. Versiunile noi nu se instalează automat.[1]

Referințe:

  1. Actualmente detectarea versiunii scriptului este deactivată.