Template:Coa blazon/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Armoiries Brabant.svg = Royal Arms of Belgium.svg

“Sable, a lion
rampant or”
Овој приказ на грбот не е ист како оној што го користи општината, органот или организацијата.

Хералдичките грбови се исцртуваат според пишан опис наречен блазон. Секој цртеж што одговара на блазонот се смета за исправен. Со други зборови, може да постојат неколку разни илустрации на еден ист грб. Илустрацијата што ја користи општината/органот/организацијата најверојатно е заштитена со авторски права и затоа не може да се користи тука.

Further information: Commons:Coats of arms  and Template:Coa blazon

català | Deutsch | English | español | suomi | italiano | Lëtzebuergesch | македонски | Nederlands | русский | svenska | ไทย | українська | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Coa blazon}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Coa blazon}} instead!