Template:File renaming non-reasons/sl

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

V splošnem je datoteke s kolikor toliko ustreznimi imeni najboljše pustiti na svojem imenu, tudi če bi obstajala malenkost boljša imena. Zgledi:

# Vzrok za zavrnitev Zgled (staro ime) Zgled (novo ime)
1. Datotek se NE sme preimenovati samo zato, ker novo ime izgleda malce bolje. File:LjubljanskiGrad'09.jpg File:Ljubljanski_Grad_2009.jpg
2. Datotek se NE sme preimenovati samo zato, ker ni angleško ali niso prav uporabljene velike začetnice. Zbirka je večjezikoven projekt, tako da ni razlogov za prednost angleščine pred drugimi jeziki File:Mestna_hiša_bremen.jpg File:Bremen_town_hall.jpg
3. Če se ime datoteke v lokalnem projektu glasi enako kot ime datoteke v Zbirki, je treba preimenovati datoteko v lokalnem projektu- Preimenovanje datoteke v Zbirki bi pomenilo spremembo imena v več kot 700 projektih namesto v enem samem.
4. Datotek, kjer bi lahko šlo za kršitev avtorskih pravic, se NE ne sme preimenovati, dokler problem ni urejen. Datotek, ki bodo zaradi vprašanja avtorskih pravic izbrisane, ni smiselno preimenovati.

Posamezni projekti so lahko oblikovali še druge dogovore o poimenovanju in izjeme pri tem.

OPOMBA: Predloge ne uporabljajte neposredno; namenjena je le prevodu. Namesto nje uporabite {{File renaming non-reasons}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{File renaming non-reasons}} instead!