Template:FoP-Tunisia/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
SemiPD-icon.svg

Tunisia

Репродукцијата или умножувањето на ова уметничко дело поставено на јавно место се дозволува согласно законот за авторското право на Тунис. Концептот „слобода на панорама“ е подразбран во Законот бр. 94-36 / бр. 2009-33, Глава II, Член 10 и Законот бр. 94-36 / бр. 2009-33, Глава I, Член 7, кој вели дека авторот на делото не може да спречи „репродукција или умножување на творба која претставува дело на ликовна, применета или пластична уметност“, доколку делото е изложено на јавно место или претставува архитектонско дело. Повеќе информации на Commons:Freedom of panorama#Tunisia.

français | English | македонски | العربية | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{FoP-Tunisia}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{FoP-Tunisia}} instead!