Template:PD-Turkey/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
PD-icon.svg
Ова дело е во јавна сопственост во Турција бидејќи е прогласено за национализирано како државно наследство или авторските права на него истекле. Член 27 од Законот за авторското право на Турција вели:
  • Периодот на заштита важи додека е жив праводржецот и уште 70 години по неговата смрт.
  • За делата објавени по смртта на сопственикот, рокот од 70 години важи од денот на смртта.
  • Во случаите наведени во првиот став од членот 12, периодот на заштита трае 70 од датумот на објавување на делото, освен ако сопственикот на делото не го открие своето име пред истекот на тој период.
  • Во случај кога прв сопственик на делото е правно лице, заштитата важи 70 години од датумот на објавување на делото.

العربيَّة | azərbaycanca | English | español | français | italiano | македонски | sicilianu | Türkçe | +/−

Flag of Turkey.svg
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-Turkey}} instead.