Commons:Tinget/Arkiv/2007

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Dette er et arkiv for Commons:Tinget fra 2007. Noen diskusjoner strakk seg inn i 2008, disse finnes i Commons:Tinget/Arkiv/2008


Gi beskjed ved nye oversettelser[edit]

Jeg ser at Cnyborg nå har oversatt Commons:Lisensmaler, flott gjort. Men kan vi bli enige om å prøve å huske på å si i fra her på Commons:Tinget når nye hjelpesider oversettes, slik at andre brukere blir klar over at dokumentet/malen/osv finnes i norsk oversettelse? --Kjetil_r 22:55, 26 August 2006 (UTC)

Jeg tenkte på å gjøre det. Jeg lurer på om vi egentlig bør lage en underside med ting som skal oversettes, hvor vi setter opp de viktigste tingene i en bolk og mindre viktige ting i en annen, slik at vi har oversikt over hva som gjenstår. Med viktige ting mener jeg først og fremst det som vi lenker til fra den norske forsiden og ting som det vises til i forbindelse med opplasting. I tillegg til lisensmalsiden har jeg også oversatt Template:Image source/no i dag, slik at det nå er mulig for norske brukere å lese advarselen på norsk dersom de legger inn bilder uten skikkelig kilde. Cnyborg 23:13, 26 August 2006 (UTC)
Vi har jo eventuelt Commons:Vedlikehold av hjelpesidene med tilhørende undersider, men du tenkte kanskje å opprette en egen underside for en liste over hva som må oversettes?
Jeg har forresten oversatt Template:Copyvionote/no nå. Jeg skal også ta Template:No source since/no. --Kjetil_r 23:53, 26 August 2006 (UTC)

Jeg har i dag oversatt hele sidebar'en, samt {{wait/no}}. Cnyborg 00:27, 16 September 2006 (UTC)

{{no license/no}} er nå oversatt. Cnyborg 23:26, 18 September 2006 (UTC)

Jeg har nå tatt Commons:Første steg/Filoverføring og verktøy. Det viktigste begynner å bli oversatt, jeg savner vel egentlig bare Commons:Categories (relativt grei), Commons:Derivative works (litt mer arbeid) og Commons:Licensing (ikke noe i nærheten av grei) på norsk nå. --Kjetil_r 02:24, 19 September 2006 (UTC)
Jeg har et par ganger vurdert å begynne på Commons:Licensing, men den er noe overveldende. Den er ekstremt viktig - kunne du tenke deg et samarbeid? Hvis vi deler det inn mellom oss, f.eks. tar noen land hver og så redigerer seksjonsvis kan vi oversette samtidig uten å få masse redigeringskonflikter. Cnyborg 06:46, 19 September 2006 (UTC)
Ja jeg skal bli med jeg, vi må få tatt den på ett eller annet tidspunkt, og det vil være rimelig at flere samarbeider. Duffman og Jhs har også oversatt noen sider her på Commons, kanskje de kan bli med på å ta deler av dokumentet? --Kjetil_r 15:55, 19 September 2006 (UTC)

{{Delete/no}} er nå oversatt, og {{idw/no}} kommer snart (når denne lenken er blå er den ferdig). Cnyborg 06:46, 19 September 2006 (UTC)

Finnes det en liste over hvor de uoversatte er, eller må man bare ta de når man kommer over de? Røed 14:53, 19 September 2006 (UTC)
Jeg vet ikke om en slik liste. Vi har jo snakket om å opprette en, jeg skal se om jeg kan få gjort det i kveld. --Kjetil_r 15:55, 19 September 2006 (UTC)

{{Blocked/no}} er nå oversatt. Kjetil_r 21:22, 19 November 2006 (UTC)

{{Unfree/no}} er oversatt. Kjetil_r 21:48, 18 January 2007 (UTC)

www.met.no[edit]

From www.met.no:

All material on our site is available for public domain, including figures and photos
without byline. We only require that you state met.no as the source. Photos where the
photographer is stated are sent to us from private persons, and we cannot allow the
use of these photos. Then you have to get permission from the photographer yourself.

Hei,

Alt skrevet materiale på våre sider kan du uten videre benytte, og også alle figurer
og fotos som ikke har noen byline. Det eneste kravet er at du oppgir met.no som
kilde. Der hvor fotografens navn er oppgitt, betyr det at "noen" har sendt oss
bilder. I slike tilfeller kan ikke vi gi deg lov til å benytte bildet - fotografen
selv må gi sin tillatelse. Ofte har vi imidlertid adressen til vedkommende, slik at
jeg evt. kan hjelpe deg å spore opp fotografen.


OTRS Wikimedia

This work is free and may be used by anyone for any purpose. If you wish to use this content, you do not need to request permission as long as you follow any licensing requirements mentioned on this page.

Wikimedia has received an e-mail confirming that the copyright holder has approved publication under the terms mentioned on this page. This correspondence has been reviewed by an OTRS member and stored in our permission archive. The correspondence is available to trusted volunteers.

If you have questions about the archived correspondence, please use the OTRS noticeboard.

Cary "Bastiqe" Bass demandez 14:39, 5 December 2006 (UTC)

Confirmed. Jon Harald Søby 22:05, 5 December 2006 (UTC)
Dette er flott. Kanskje vi bør lage en mal for disse bildene? --Kjetil_r 02:44, 6 December 2006 (UTC)

Heisan. Kan noen hjelpe meg å sette rett lisens på dette bildet? Takker. GAD

Jeg skal fikse dette nå. Kjetil r 00:52, 14 March 2007 (UTC)

Sånn, da har jeg laget malen {{Met.no}}. Jeg er ikke helt stø i oppretting av lisensmaler på Commons, så det er fint om en av dere andre kan se over om alt er riktig. Jeg er spesielt usikker på hvilke kategorier malen skal i. Kjetil r 01:07, 14 March 2007 (UTC)

Hjertelig takk. GAD

Atlas[edit]

Det har blitt startet opp et atlasprosjekt her på Commons, og i den sammenheng har Atlas of Norway blitt opprettet. Personlig synes jeg prosjektet er kjempestilig. Kanskje noen har lyst til å hjelpe til med å utvide de engelske beskrivelsene litt, samt oversette litt til bokmål og nynorsk? Kjetil_r 00:28, 2 January 2007 (UTC)

Ny mal[edit]

Jeg har nå laget {{GFDL-user-no}}, som er egnet for overføring av GFDL-bilder opplastet som selvlisensiert av no-brukere, se f.eks. Image:Tømmernes.jpg. Cnyborg 17:42, 5 January 2007 (UTC)

Sverre Meling IV[edit]

Sverre Meling IV ble født 5 juni 1987. Han studere Statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og er medlem av FpU. Han skriver for tiden "Det liberale manigest" hvor han gir en gjennomgang av det som i hans øyne er det utopiske samfunn.the preceding unsigned comment is by 129.240.109.71 (talk • contribs)

Commons:WikiMiniAtlas/Translations[edit]

If anyone could spare a minute, I need some help with a translation for a new upcoming Commons-Extension. Thanks! --Dschwen 07:11, 13 March 2007 (UTC)

Da har jeg tatt bokmål. Oversettelse til nynorsk bør noen andre ta seg av, for sikkerhets skyld. Kjetil r 16:30, 13 March 2007 (UTC)

Opplastingssiden[edit]

Jeg har nå oppdatert MediaWiki:Uploadtext/no etter mønster av MediaWiki:Uploadtext. Jeg synes den nye versjonen er bedre, selv om jeg ikke helt forstår frihet nr. 2 (det er mulig jeg har oversatt den klønete). Kjetil r 00:41, 18 March 2007 (UTC)

Sletting av bruker[edit]

Hei.

Jeg prøver å finne ut hvordan jeg kan slette brukersiden min. Jeg har sett litt rundt, både på 'ofte stilte spørsmål' seksjonen, 'brukerportalen' og på 'my preferences', men det står ingenting om sletting av brukerprofil. Hjelp?

DevilMayCry 17:45, 28 April 2007 (UTC)

Du har aldri hatt noen brukerside her, men du tenker kanskje på å slette brukerkontoen din? Programvaren støtter dessverre ikke dette. En mulighet er at vi gir kontoen nytt navn, dersom du ikke ønsker å assosiere «DevilMayCry» med Wikimedia Commons. Jeg kan få noen til å endre navn på kontoen til «tidligere bruker 1» om du ønsker det? Mvh. Kjetil r 19:51, 28 April 2007 (UTC)

Ah, ok. Hele Wikimedia-siden er ganske ny for meg, hehe.

Neida, trenger ikke forandre navn; jeg kan vel heller la være å logge meg inn istedet.

Takk for svar. :)

DevilMayCry 15:32, 3 May 2007 (UTC)

Nye maler på norsk[edit]

Malene {{No permission since/no}} og {{Image permission/no}} er nå opprettet. Disse brukes der det er oppgitt både lisens og kilde, men dokumentasjon på lisensen mangler. Det ligger også lenke til disse i tilsvarende mal på andre språk, så om man bruker den engelske standarden vil norske brukere uansett lett kunne få det på sitt eget språk. Cnyborg 16:49, 4 May 2007 (UTC)

Hvordan setter jeg et bilde jeg har lastet opp på en artikkel i Wikipedia ?[edit]

bildetekst

Hvordan setter jeg et bilde jeg har lastet opp på en artikkel i Wikipedia ? Jeg har lenge grublet over dette, og nå trenger jeg hjelp...Håper dere svarer..

Withuran

I artikkelen der du vil bruke bildet legger du inn følgende kode: [[Image:Gullruten 2007.PNG|thumb|bildetekst]]. Resulatet blir som du ser her.
__meco 08:54, 18 May 2007 (UTC)

Omkategorisering av norske politikere[edit]

Jeg fikk for meg at jeg skulle omkategorisere norske politikere, slik at Category:Politicians of Norway blir litt mer strukturert. Se på grafen for Trond Giske for å se hvordan jeg har gjort det. Politikere skal altså kategoriseres etter parti, fylke og poster i regjeringen (og/eller som Stortingspolitikere). Er det flere ting som bør med, før jeg setter i gang for alvor? Eller er det en svært dårlig idé med slik kategorisering? Kjetil r 00:46, 21 May 2007 (UTC)

Tja, jeg tolker stillheten i beste mening. Kjetil r 21:19, 14 June 2007 (UTC)

Flere maler oversatt[edit]

Jeg har oversatt Template:Test4/no, Template:Test3/no, Template:Test2/no og Template:Test/no. Skal prøve å gå løs på noen flere, fint om noen sier ifra dersom de ikke er helt enig med mine oversettelser. -- Atluxity 11:37, 16 June 2007 (UTC)

Nå har jeg oversatt {{PD/no}} også, og det hadde vært fint om noen andre så på den før jeg legger til språket i listen over oversettelser. Jeg kom over flere vanskelige termer, vi har jo for eksempel ikke "public domain" på norsk, men jeg syntes jeg kom frem til en grei løsning og håper andre er enige om det. -- Atluxity 13:37, 16 June 2007 (UTC)
Den malen der var litt tricky. Jeg har endret noen formuleringer, men kanskje Cnyborg også kan ta en titt? Jeg la den forresten like godt til i listen over oversettelser med en gang.
Vi bør vel også oppdatere Template:Translated tag med en norsk tekst. Denne brukes i oversatte maler. --Kjetil r 15:00, 16 June 2007 (UTC)

Opplasting fra no:kategori:Filer som kan flyttes til Commons[edit]

Jeg har lastet opp noen bilder, men er usikker på lisenser. Se f.eks. Image:Laerdalsoyri03.jpg, commonshelper foreslår

{{Cc-by-2.5}}
{{GFDL}}
{{self2}}

og jeg rettet til

{{Cc-by-2.5}}
{{Frode Inge Helland}}

Skulle jeg fjernet cc-by også?

Neste spørsmål, hva gjør vi med bilder som er lastet opp på no som eget verk, men hvor identiteten mellom opplaster og opphavsperson ikke er sikker?

(Spent på hvor mange som overvåker denne siden) Finnrind 14:53, 17 June 2007 (UTC)

Det er et problem med CommonsHelper når man kommer i denne situasjonen. Den oppfatter ikke at opplaster ikke er identisk med den som lastet opp som eget verk, og det er derfor mange bilder her som blir feilmerket slik at det ser ut som om opplaster også er rettighetshaver. Du gjorde det helt riktig; en ørliten forbedring kan være å sette GFDL-lisensen først slik at det er tydelig hvem som står bak bildet, og så bare ha CC-lisens som vedheng. Cnyborg 15:34, 17 June 2007 (UTC)
Forresten, syntaksen {{self|author=[[:no:User:Frode Inge Helland|Frode Inge Helland]]|cc-by-2.5|GFDL}} synes jeg er den beste (se User:Kjetil r/sandkassi for hvordan det blir). CommonsHelper greier vanligvis ikke å fikse dette, så det må man eventuelt gjøre selv i etterkant. --Kjetil r 15:46, 17 June 2007 (UTC)

Ny mal oversatt[edit]

Jeg har nå oversatt {{Dont remove nsd or nld/no}}. Kjetil r 17:15, 20 June 2007 (UTC)

Et par bilder[edit]

Jeg har fått tak i noen bilder fra mitt lokale historielag der man har en hel del bilder som er samlet inn. Jeg er med i Artikkelkonkurransen, og i den forbindelse må jeg ha noen bilder. Jeg fant 6 bilder som var donert av en sambygding som i dag er død. De 6 bildene kan deles inn i 3 undergrupper:

1. Bilder tatt av Furunes & Co: Furunes & Co var et tidligere fotografforretning i Stjørdal, men ble lagt ned for lenge siden. Det står ikke hvem som har tatt bildene annet enn "Furunes & Co". På baksiden er bildene signert den som donerte bildene til historielaget. Kan disse bildene lastes opp?

2. Ett bilde som er tatt av en, nå avdød, sambygding, men som er donert av den som donerte de andre bildene. Opphavsmannen er ikke død for mer enn 70 år siden, men bildene er jo donert?

3. To bilder som er tatt av donoren selv. Bildet er donert til historielaget, men donoren har ikke vært død i 70 år enda.

Hvilke bilder kan lastes opp? Takknemlig for svar ;) Erik Fløan 10:00, 23 June 2007 (UTC)

Tror det er slik at historielaget må bekrefte at de eier rettighetene til disse bildene og at de er villige til å gjøre dem tilgjengelige under en akseptabel commonslisens. På hvilket måte historielaget må godtgjøre at de faktisk har fått alle rettighetene til bildene vet jeg ikke. Vent på svar fra mer erfarne brukere enn meg før du gjør noe Face-wink.svg Finnrind 12:26, 23 June 2007 (UTC)
1) Disse er kanskje tatt av Dagfinn Furunes (†1988)? Da må du nok ringe en arving og spørre om tillatelse.
2) Det er forskjell på å donere et bilde til bruk av et historielag (ikke-kommersiell virksomhet) og til allmennheten (med Wikimedias krav til bl.a. kommersiell bruk). Om ikke annet er avtalt ble vel et fysisk eksemplar av fotografiene donert, ikke de økonomiske rettighetene. Ring en arving.
3) Samme som 2). Ring fyren (om han lever) eller en arving.
Beklager at du ikke fikk de svarene du ønsket deg - kanskje Cnyborg sier noe annet? ;-/
Sjansen er imidlertid god for at de vil gi tillatelse til cc-by eller noe annet, spesielt siden det er et lite sted og du er sambygding / kanskje til og med kjenner arvingene (jeg forstår det slik som at Skatval har 784 innbyggere). Send meg en e-post om du trenger gode argumenter du kan bruke eller hjelp til noe, jeg hjelper deg gjerne om du har behov for det. --Kjetil r 22:57, 23 June 2007 (UTC)
Går det an å laste opp bildene (ettersom det er fotografiske bilder, ikke verk) hvis fotografene har vært døde i mer enn 15 år? Erik Fløan 17:39, 25 June 2007 (UTC)
Det går muligens an. Jeg har opprettet template:PD-Norway50 for slike tilfeller. Det er imidlertid slik at bilder også må være "public domain" i USA for at de skal kunne brukes på Wikimedia-prosjekter. Så vidt jeg vet må da den norske eneretten ha utløpt før 1996 (om jeg har forstått det riktig, se en:URAA#Copyright_restorations) --Kjetil r 20:19, 28 June 2007 (UTC)
Bildene oppfyller disse kravene, så takk for hjelpen =) Erik Fløan 14:31, 29 June 2007 (UTC)

Opphavsrett hos SNL[edit]

I artikkelen om Ark(h)imedes hos SNL (mulig man må være innlogget for å ha tilgang) er det gjengitt to gamle (nyeste 1740) bilder av Arkimedes. Det ene er identisk med Archimedes (Idealportrait).jpg. Begge bildene burde gå under {{PD-Old}} hos oss, men kunnskapsforlaget har selvfølgelig merket dem © Kunnskapsforlaget, H. Aschehoug & Co. (W. Nygaard) A/S og Gyldendal ASA (På samme side, ikke selve bildet). Det er åpenbart at KF ikke har rettighetene til disse bildene, kan jeg laste opp det bildet vi mangler og oppgi lenken ovenfor som "Source"? Finnrind 16:30, 23 June 2007 (UTC)

Tipper dette er Copyfraud, påstanden © KF er svært tvilsom. Man får ikke opphavsrett ved å scanne gamle tresnitt. {{PD-Old}} virker rimelig; oppgi lenken som «source». --Kjetil r 22:39, 23 June 2007 (UTC)
Jepp, enten sleskt eller sløvt, kommer an på om vi vil kalle storebror ekkel eller dum... For selve digitaliseringen kan man vel ikke ha opphavsrett til??? Laster opp bildet. (P.S.Fikk du med deg Eriks spørsmål ovenfor?) Finnrind 22:54, 23 June 2007 (UTC)
Hm, jeg kan garantere deg at Galleri NOR, Kunnskapsforlaget, Nasjonalbiblioteket, Oslo Byarkiv og alle andre «konkurrenter» følger meget godt med på hva som skjer i Wikipedia, og er fullt klar over at vi tar slike gamle bilder fra dem. Alle disse hevder å ha opphavsrett på slike ting, men ingen av dem reagerer på at vi kopierer slike bilder. Jeg antar derfor at de vet at de har en svært dårlig sak om de skulle prøve seg på å stå hardt på at de har opphavsrett på å digitalisere gamle bilder. --Kjetil r 23:05, 23 June 2007 (UTC)
PS: Ja da, det er ikke mange innlegg på denne siden at det er fare for at ikke skulle få med meg noen ;-)

Bilder fra Matprat.no[edit]

Kan vi bruke bilder fra matprat.no? De skriver: Klipp og lim blant alt du finner her på matprat.no og lag din egen vinkling på stoffet. I bildearkivet (innlogging på venstre side) vårt har vi mange flotte bilder du fritt kan disponere. Flere av våre oppskrifter kan ha mer enn ett bilde så logg deg inn i bildearkivet og se hva vi kan by på. [1] --Mollerup 09:40, 28 June 2007 (UTC)

Når du klikker deg videre får du følgende beskjed:
Velkommen til Opplysningskontoret for kjøtt sitt bildearkiv. Her finner du flotte matbilder for fritt bruk til positiv markedsføring av norsk kjøtt. Ved å trykke på "Klikk her for å laste ned bilder" anses det som en aksept av følgende brukerbetingelser:
  • Bildene skal brukes til positiv markedsføring av kjøtt
  • De skal ikke benyttes i annonser og trykksaker for importerte kjøttvarer
  • De skal følge kildehenvisning med bildet. (På trykk: Opplysningskontoret for kjøtt. På internett: klikkbar link til matprat.no. Fotografens navn er ikke nødvendig.)
  • Bildene kan fritt benyttes sammen med dagligvarekjedenes logo. Bruk av bildene sammen med varemerke (Gilde, Stabburet o.l.) bør skje ved varsomhet.
  • Bildene må ikke selges videre.
Jeg er redd dette ikke kvalifiserer til fri lisens, særlig dette med "positiv markedsføring av kjøtt". Finnrind 10:52, 28 June 2007 (UTC)

Finpuss av oversettelse[edit]

På sida jeg fikk opp etter registrering på commons er "E-mail me when a page I'm watching is changed" oversatt med "E-post med ved sideenringer", det burde vel inneholde ordet overvåk.

Knut Arne Bjørndal 22:23, 7 August 2007 (UTC)

Teksten ligger i MediaWiki:Welcomecreation/no (som ser ut til å ha blitt mye penere i det siste!) ZorroIII 22:26, 7 August 2007 (UTC)
Takk for tilbakemeldingen. Setningen var oversatt slik for å matche uttrykket brukt i programvaren sånn den var da siden ble oversatt. Programvaren har tydeligvis blitt oppdatert nå, så jeg endret MediaWiki:Welcomecreation/no (men har fortsatt ikke tatt med «overvåk»).
Jeg er enig i at setningen bør formuleres bedre, men da må vi altså endre noe i programvaren. Zorro: Vet du hvor man finner den strengen? --Kjetil r 22:27, 25 August 2007 (UTC)
Sjekk Special:Allmessages, der finner man blant annet MediaWiki:Tog-enotifwatchlistpages/no og MediaWiki:Tog-enotifusertalkpages/no. ZorroIII 19:00, 29 August 2007 (UTC)

Norske kommuner[edit]

Det er nå egne kategorier for alle Norges kommuner på Commons :) Noen inneholder rett nok ikke mer enn lokaliseringskartet :( Finn Rindahl 18:51, 25 August 2007 (UTC)

Godt, bra jobbet. En annen ting som bør være med i alle kommunekategorier er vel kommunevåpenet? Et par tilfeldig valgte søk på noen kommunenavn viste også at det ligger mye ukategoriserte bilder rundt om kring som bør fanges opp. Her er det mye å gjøre for folk som kjeder seg! Face-wink.svg
Det er mulig vi bør lage et «category scheme» (hva heter dette på norsk?) som beskriver hvordan kategorisystemet er (eller skal være) for emner relatert til Norge. Det kan være greit å ha om noen finner på å erstatte kategorier med gallerier eller andre ting som vi helst ikke vil ha. Kjetil r 22:38, 25 August 2007 (UTC)
Det ser ut som vi bør få en bot til å arkivere denne siden med jevne mellomrom, denne siden ligger an til å bli på over 32 kb i løpet av 2008, og dermed uleselig for nettlesere fra midten av nittitallet... To ting å ta tak i forhold til kategorier:
  1. "In" eller "of" Norway, begge brukes og ikke nødvendigvis med konsekvens. Det er vel slik at det som naturlig oversettes "i Norge" (altså er fysisk lokalisert i Norge) blir "in Norway" mens det som heller kan oversettes "norsk" blir "of Norway". Jeg konstanterer likevel at det gjennomgående brukes "of" om mountains, lakes og rivers ellers... Det er ikke viktig for meg om det er in eller of, men jeg synes vi bør være konsekvente og finne noen prinsipper. Videre mener jeg alle underkategorier må følge toppkategorien, når det heter Lakes of Norway kan det ikke være Lakes in Buskerud. Et tredje spørsmål til in/of: burde vi ha {{Category redirect}} til alle disse slik vi nyss fikk på Category:Islands in Norway/Category:Islands of Norway?
  2. Jeg synes det ligger alt for mange kategorier rett under category:Norway, her må vi kunne rydde litt... Finn Rindahl 17:47, 27 August 2007 (UTC)

Bilde[edit]

Lurer på følgende: jeg skulle gjerne ha lastet opp et bilde av Klettkrysset for bruk i artikkel om Klettkrysset på wikipedia. har funnet ett bra bilde fra SKANSKAs hjemmeside, og har sendt de mail og har fått lov til å bruke det. hva gjør jeg så med bildet i forhold til lisens/opplasting etc?!? --Goffe 22:22, 18 September 2007 (UTC)

Det spørs hva det faktisk er SKANSKA går med på. Hva er det helt spesifikt de har gitt tillatelse til? --Kjetil r 23:16, 18 September 2007 (UTC)
  • ok der er problemet.. aner ikke hva en fri lisens vil si, (kall meg gjerne uvitende om akkurat dette) hva må di skrive isåfall? hvordan bruker de en fri lisens? detaljer settes stor pris på takk! --Goffe 18:48, 19 September 2007 (UTC)
Du kan jo se på Commons:Licensing og se om du forstår mer. Kom gjerne med konkrete spørsmål om det er noe du ikke forstår, så skal jeg hjelpe deg. --Kjetil r 19:38, 19 September 2007 (UTC)
  • ok, hva må jeg skrive til de for å få dem til å "bruke en fri lisens"? konkret nok? --Goffe 21:17, 19 September 2007 (UTC)
Vi har jo noen eksempler på Commons:E-postmaler. Men jeg tror ærlig talt det vil være lettere å stikke bort og ta et bilde selv, da kommersielle aktører i liten grad har interesse av å gi bildene sine en fri lisens.
Du kan forresten også se no:Wikipedia:Retningslinjer for billedbruk for mer om hva slags bilder man kan bruke på Wikipedia. --Kjetil r 21:46, 19 September 2007 (UTC)

Fra en amatør[edit]

Hei dere. Som nykommer her på wikipedia føler jeg meg både maktesløs og dum. Har i flere timer prøvd å laste opp et enkelt bilde uten å få det til. Noen som kan gi meg noen enkle,praktiske og gode råd her?

Hilsen Dag H Nestegard

Hei.
Jeg ser i loggen din at du har greid å laste opp ett bilde (Image:Film.jpg), og det før du skrev innlegget ditt her. Du virker derfor kanskje overdrevet pessimistisk når du sier at du ikke får lastet opp? Crystal Clear app amor.png
Nå har du en brukerkonto på Wikimedia Commons, så da kan du laste opp bilder. Du går først til Commons:Upload/no, der du presenteres for et par valg. For de fleste er det «Det er mitt eget verk» som er det korrekte valget. Her kommer du til et skjema der du velger filen du skal laste opp, og hvilket navn filen skal ha her på serveren. Man har også et felt der det står dette:
{{Information
|Description=
|Source=self-made
|Date=
|Author= [[User:Kjetil r|Kjetil r]]
}}
Har kan man bare forandre på ting som står til høyre for likhetstegnene (dette er svært viktig!). Gi bildet en god beskrivelse (Description), og sett inn riktig dato (gjerne på formen åååå-mm-dd). Nå kommer siste (og kanskje den viktigste) biten: lisensen. I menyen som heter «Lisensiering» man velge en lisens, velg den øverste som sier «STERK ANBEFALT» (se Wikipedia:OSS/bilder for mer om dette med lisenser).
Dette burde være det grunnleggende som får deg i gang. Kom gjerne med mer konkrete spørsmål også, så skal du få hjelpen du trenger. Hilsen --Kjetil r 23:22, 23 October 2007 (UTC)

Image:Alnes2.ogg[edit]

Could someone take a look at Image:Alnes2.ogg and http://www.komplettinternett.no/, its source, to check the licensing status? I can't read Norwegian, and would really appreciate it.  :-) Thank you in advance, Iamunknown 23:53, 11 November 2007 (UTC)

I have contacted the author and will forward a confimation to the norwegian OTRS-queue for archiving and inserting a OTRSPermission-template. If the license is false I'll see to it that it is deleted. -- Atluxity 20:31, 19 November 2007 (UTC)
Thanks! --Iamunknown 21:42, 23 November 2007 (UTC)

Oversettelse[edit]

Det hadde vært topp om vi kunne ha fått oversatt Commons:Reusing content outside Wikimedia, får et par mail angående dette til mailsystemet vårt fra lærere, lærerbokforfattere osv. -- Atluxity 20:33, 19 November 2007 (UTC)

Hadde ikke vært så dumt nei. Jeg skal ta i alle fall de første par avsnittene nå. --Kjetil r 21:40, 19 November 2007 (UTC)
Ok, har begynt på Commons:Viderebruk av stoff utenfor Wikimedia. De viktigste avsnittene gjenstår imidlertid. --Kjetil r 22:07, 19 November 2007 (UTC)

Personlige meldinger[edit]

Mulig dette ikke er rette plassen for dette men... Fikk noen personlige meldinger om noen bilder jeg lastet opp på Wikimedia som jeg ikke hadde lisensering for. Meldingen kom fra Noors tror jeg, men jeg fant ikke ut hvordan jeg skulle skrive tilbake, og nå kan jeg ikke finne tilbake til meldingen engang... Jeg har muntlig tillatelse fra opphavsmannen til bildene, derfor la jeg de ut på siden (artikkel om Anders Valde), for å se hvordan det så ut (er ny her). Skal nok klare å skaffe en skriftlig tillatelse i løpet av kort tid... Men hvem sender jeg til? Og hvorfor er det så vanskelig å finne ut hvordan man kommuniserer innad i Wikipedia? :) Mvh Marcusholte

Commons:Picture of the Year/2007: Translations requested![edit]

Hello! The Picture of the Year competition 2007 is drawing closer and we want to have the software and wiki pages available is as many languages as possible. See Commons:Picture of the Year/2007/Translations for more information. We are also looking for committee members. Committee members should be the first contact is case of problems and are responsible for making sure that the competition is properly advertised among Wikimedia projects. thankyou, pfctdayelise (说什么?) 12:48, 28 November 2007 (UTC)