Commons:Aloittajan ohjeet/Käyttäjätunnus

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Aluksi
Vinkkejä ja välineitä
Tiedostojen käyttäminen
Käyttäjätunnuksen luominen ja asetusten muokkaaminen Wikimedia Commonsissa

Jotta voit tallentaa tiedostoja, sinun täytyy ensin luoda käyttäjätunnus Wikimedia Commonsiin ja kirjautua sisään. Käyttäjätunnuksen luominen on ilmaista ja se vie vain muutaman sekunnin.

Käyttäjätunnuksen luominen[edit]

Login/create account -linkki sivun oikeassa yläkulmassa Klikkaa ”Log in / create account” -linkkiä, jonka löydät sivun oikeasta yläkulmasta.
Sisäänkirjautumissivu ja linkki uuden käyttäjätunnuksen luomiseksi Tämän jälkeen päädyt sisäänkirjautumissivulle. Klikkaa lihavoitua linkkiä “Create an account”.
Tunnuksen luominen You’ll now see the account creation mask.
  • Kirjoita vääntynein, sotketuin kirjaimin kirjoitettu teksti sen alapuolella olevaan kenttään. (Tämä on välttämätöntä roskapostin estämiseksi. Jos sinulla on näkövamma, kysy apua Kahvihuoneessa.
  • Kirjoita käyttäjätunnus ja turvallinen salasana.
  • Sähköpostiosoite ei ole välttämätön. Jos annat sen, voit lähettää sähköpostia muille käyttäjille. Sähköpostiosoitteesi näkyy vain niille käyttäjille, joille lähetät sähköpostia. Lisäksi sinun täytyy varmentaa sähköpostiosoite myöhemmässä vaiheessa.

Asetusten muokkaaminen[edit]

Henkilökohtaiset työkalut, kun olet kirjautunut sisään. Nuoli osoittaa ”preferences”-linkkiä.

Kun olet kirjautunut sisään, voit vaihtaa käyttöliittymän ulkoasua, kieltä ja muita henkilökohtaisia asetuksia. Näet käyttäjätunnuksesi ja siihen liittyviä työkaluja sivun ylälaidassa.
Alasvetovalikosta voit valita haluamasi kielen Jos haluat vaihtaa asetuksiasi, klikkaa ”Preferences”-linkkiä. Voit vaihtaa esimerkiksi käyttöliittymän kielen valikosta, jonka vieressä lukee ”Language”.
Älä unohda tallentaa asetuksia! Älä unohda asentaa muuttamiasi asetuksia klikkaamalla ”Save”-painiketta. Jos muutokset eivät olleet toivomasi kaltaisia, voit palata oletusasennuksiin ”Reset”-painikkeen avulla.

Lisää aiheesta[edit]

MediaWikin käsikirjat englanniksi: