Commons:Potd/2010-03 (nl)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

2004: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2005: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2006: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2007: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2008: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2009: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2010: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2011: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2012: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2013: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2014: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2015: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2016: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2017: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2018: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2019: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december

purge this page's cache
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31

1

Wolkenstralen met hun reflectie in het Mallardmeer in het Golden Gate Park, het grootste stadspark van de Amerikaanse stad San Francisco.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Wolkenstralen met hun reflectie in het Mallardmeer in het Golden Gate Park, het grootste stadspark van de Amerikaanse stad San Francisco.

2

Een reuzenmier (Camponotus herculeanus). Reuzenmieren (Camponotus) zijn een geslacht uit de familie van de echte mieren (Formicidae; zie nl:Mieren#Biologie) uit de onderfamilie van de schubmieren (Formicinae). Hiertoe behoren wereldwijd ruim 1.000 soorten, waarvan ten minste 100 deels zeer grote soorten voorkomen in de Palearctis.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een reuzenmier (Camponotus herculeanus). Reuzenmieren (Camponotus) zijn een geslacht uit de familie van de echte mieren (Formicidae; zie nl:Mieren#Biologie) uit de onderfamilie van de schubmieren (Formicinae). Hiertoe behoren wereldwijd ruim 1.000 soorten, waarvan ten minste 100 deels zeer grote soorten voorkomen in de Palearctis.

3

Het Internationaal ruimtestation ISS gezien vanuit de vertrekkende Amerikaanse ruimteveer Discovery tijdens missie STS-119. Links en rechts zijn de vier sets met zonnepanelen zichtbaar, die door de Integrated Truss Structure (ITC) zijn verbonden met de overige modules. Links is de nieuwe ITS-module S6 zichtbaar en middenonder de modules Columbus en Kibo, met ertussen de Destiny-module.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Het Internationaal ruimtestation ISS gezien vanuit de vertrekkende Amerikaanse ruimteveer Discovery tijdens missie STS-119. Links en rechts zijn de vier sets met zonnepanelen zichtbaar, die door de Integrated Truss Structure (ITC) zijn verbonden met de overige modules. Links is de nieuwe ITS-module S6 zichtbaar en middenonder de modules Columbus en Kibo, met ertussen de Destiny-module.

4

Engelstalige kaart van Cilicisch Armenië in de 13e eeuw

Wijzig afbeelding
Nederlands : Engelstalige kaart van Cilicisch Armenië in de 13e eeuw

5

drie zwarte leguanen (Ctenosaura similis), een mannetje en twee vrouwtjes, in het nationaal park Barra Honda in westelijk Costa Rica

Wijzig afbeelding
Nederlands : drie zwarte leguanen (Ctenosaura similis), een mannetje en twee vrouwtjes, in het nationaal park Barra Honda in westelijk Costa Rica

6

The Scapegoat (de Zondebok) een schilderij van de Engelse schilder William Holman Hunt uit 1854.

Wijzig afbeelding
Nederlands : The Scapegoat (de Zondebok) een schilderij van de Engelse schilder William Holman Hunt uit 1854.

7

doorsnede van de paddenstoel van een echte tondelzwam (Fomes fomentarius)

Wijzig afbeelding
Nederlands : doorsnede van de paddenstoel van een echte tondelzwam (Fomes fomentarius)

8

Een jong meisje uit de Bondo-stam met op haar hoofd producten voor de verkoop op een wekelijkse markt in de Indiase staat Chhattisgarh.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een jong meisje uit de Bondo-stam met op haar hoofd producten voor de verkoop op een wekelijkse markt in de Indiase staat Chhattisgarh.

9

dagpauwoog (Aglais io) in het Stockholmse park Lill-Jansskogen

Wijzig afbeelding
Nederlands : dagpauwoog (Aglais io) in het Stockholmse park Lill-Jansskogen

10

Een sculptuur in de tuinen van het Duitse Schloss Nordkirchen, dat vanwege haar afmetingen en barokke uitstraling ook wel het 'Westfaalse versailles' wordt genoemd.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een sculptuur in de tuinen van het Duitse Schloss Nordkirchen, dat vanwege haar afmetingen en barokke uitstraling ook wel het 'Westfaalse versailles' wordt genoemd.

11

De Nederlandse F-16 van het Virtual F-16 Solo Display Team (J-015) bij het inzetten van de landing tijdens een trainingsvlucht voor de Air Show 2009 bij de Poolse stad Radom.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De Nederlandse F-16 van het Virtual F-16 Solo Display Team (J-015) bij het inzetten van de landing tijdens een trainingsvlucht voor de Air Show 2009 bij de Poolse stad Radom.

12

Usain Bolt viert zijn overwinning en nieuwe wereldrecord op de 100 meter (atletiek) tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Usain Bolt viert zijn overwinning en nieuwe wereldrecord op de 100 meter (atletiek) tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

13

een blinde man draagt een gehandicapte man ergens in de Levant (foto: Tancrède Dumas, 1889)

Wijzig afbeelding
Nederlands : een blinde man draagt een gehandicapte man ergens in de Levant (foto: Tancrède Dumas, 1889)

14

Amerikaans P-51-gevechtsvliegtuig in vlucht tijdens een vliegshow boven de Amerikaanse luchtmachtbasis Langley nabij de plaats Hampton in de staat Virginia

Wijzig afbeelding
Nederlands : Amerikaans P-51-gevechtsvliegtuig in vlucht tijdens een vliegshow boven de Amerikaanse luchtmachtbasis Langley nabij de plaats Hampton in de staat Virginia

15

De kop van een tamme gans (Anser anser domesticus)

Wijzig afbeelding
Nederlands : De kop van een tamme gans (Anser anser domesticus)

16

Het toeristische dorp Hrabovo in het westen van de Noord-Slowaakse stad Ružomberok, dat een uitvalsbasis vormt naar het ski-oord Malinné (Malinô Brdo) en voor tochten naar het gebergte Grote Fatra (Vel'ka Fatra).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Het toeristische dorp Hrabovo in het westen van de Noord-Slowaakse stad Ružomberok, dat een uitvalsbasis vormt naar het ski-oord Malinné (Malinô Brdo) en voor tochten naar het gebergte Grote Fatra (Vel'ka Fatra).

17

gezicht op de Lagunenevel gezien met de 67-miljoen-pixel Wide Field Imager door de 2,2-metertelescoop van het MPG en de ESO op het Chileense La Silla Observatorium. Dit filmpje (30 mb) toont de locatie binnen het Melkwegstelsel.

Wijzig afbeelding
Nederlands : gezicht op de Lagunenevel gezien met de 67-miljoen-pixel Wide Field Imager door de 2,2-metertelescoop van het MPG en de ESO op het Chileense La Silla Observatorium. Dit filmpje (30 mb) toont de locatie binnen het Melkwegstelsel.

18

Een schets (grafiettekening) van de Amerikaanse kunstschilder Kenyon Cox met de beeltenis van een allegorische 'Romance Nude'-figuur met haar hoofd gebogen over een boek op haar schoot.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een schets (grafiettekening) van de Amerikaanse kunstschilder Kenyon Cox met de beeltenis van een allegorische 'Romance Nude'-figuur met haar hoofd gebogen over een boek op haar schoot.

19

jonge moslima in de Tharwoestijn nabij de stad Jaisalmer in de Indiase staat Rajasthan

Wijzig afbeelding
Nederlands : jonge moslima in de Tharwoestijn nabij de stad Jaisalmer in de Indiase staat Rajasthan

20

bonte krokus (Crocus vernus) in het Sloveense dorp Višnja Gora

Wijzig afbeelding
Nederlands : bonte krokus (Crocus vernus) in het Sloveense dorp Višnja Gora

21

Het Bahá'í-wereldcentrum in Israël met op de voorgrond het Internationale Archiefgebouw en erachter de Graftombe van de Báb en de haven van de stad Haifa.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Het Bahá'í-wereldcentrum in Israël met op de voorgrond het Internationale Archiefgebouw en erachter de Graftombe van de Báb en de haven van de stad Haifa.

22

Wilde eenden (Anas platyrhynchos), mannetje en vrouwtje. De wilde eend is een vogelsoort uit de familie van de Anatidae (eendachtigen). Het is de bekendste in het wild levende eendensoort van de gematigde en subtropische gebieden van Europa, Azië, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland en is de stamouder van de tamme eend.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Wilde eenden (Anas platyrhynchos), mannetje en vrouwtje. De wilde eend is een vogelsoort uit de familie van de Anatidae (eendachtigen). Het is de bekendste in het wild levende eendensoort van de gematigde en subtropische gebieden van Europa, Azië, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland en is de stamouder van de tamme eend.

23

Het Amerikaanse kunstvliegteam U.S. Air Force Thunderbirds voert een stunt uit met hun F-16's tijdens een vliegshow na de ceremonie rond het afzwaaien van de studenten van de Amerikaanse luchtmachtacademie in 2007. Deze ceremonie markeert het einde van vier jaar studie aan de academie, waarbinnen de studenten opklimmen van kadet tot de functie van tweede luitenant, de laagste officiersrang.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Het Amerikaanse kunstvliegteam U.S. Air Force Thunderbirds voert een stunt uit met hun F-16's tijdens een vliegshow na de ceremonie rond het afzwaaien van de studenten van de Amerikaanse luchtmachtacademie in 2007. Deze ceremonie markeert het einde van vier jaar studie aan de academie, waarbinnen de studenten opklimmen van kadet tot de functie van tweede luitenant, de laagste officiersrang.

24

Dit beeld dat werd genomen door de HiRISE-camera aan boord van de Mars Reconnaissance Orbiter toont zigzaggende donkere sporen over lichtgekleurd terrein op het Martiaanse oppervlak. Dergelijke sporen stelden wetenschappers aanvankelijk voor een raadsel, maar bleken later het werk te zijn van stofstormen ('Martiaanse stofduivels') die optreden op de rode planeet en soms hoogten van 8 kilometer kunnen bereiken.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Dit beeld dat werd genomen door de HiRISE-camera aan boord van de Mars Reconnaissance Orbiter toont zigzaggende donkere sporen over lichtgekleurd terrein op het Martiaanse oppervlak. Dergelijke sporen stelden wetenschappers aanvankelijk voor een raadsel, maar bleken later het werk te zijn van stofstormen ('Martiaanse stofduivels') die optreden op de rode planeet en soms hoogten van 8 kilometer kunnen bereiken.

25

kievitsbloem (Fritillaria meleagris) in het moeras van Ljubljana nabij het Sloveense dorp Vrhnika

Wijzig afbeelding
Nederlands : kievitsbloem (Fritillaria meleagris) in het moeras van Ljubljana nabij het Sloveense dorp Vrhnika

26

dauwdruppels op een dood insect in een ondergrondse galerij van het Noordoost-Franse Fort de Roppe, dat onderdeel vormt van de tweede verdedigingslinie van de stad Belfort

Wijzig afbeelding
Nederlands : dauwdruppels op een dood insect in een ondergrondse galerij van het Noordoost-Franse Fort de Roppe, dat onderdeel vormt van de tweede verdedigingslinie van de stad Belfort

27

panorama over de oude stad van de Duitse stad Keulen genomen van de overzijde van de Rijn

Wijzig afbeelding
Nederlands : panorama over de oude stad van de Duitse stad Keulen genomen van de overzijde van de Rijn

28

gezicht tijdens de schemering op de Inca-stad Machu Picchu (een UNESCO-werelderfgoedmonument) nabij de Peruviaanse stad Cuzco

Wijzig afbeelding
Nederlands : gezicht tijdens de schemering op de Inca-stad Machu Picchu (een UNESCO-werelderfgoedmonument) nabij de Peruviaanse stad Cuzco

29

wegbuizerd (Buteo magnirostris) in de Braziliaanse staat Goiás

Wijzig afbeelding
Nederlands : wegbuizerd (Buteo magnirostris) in de Braziliaanse staat Goiás

30

de boog van de Melkweg boven het Paranal Observatorium, waar de Very Large Telescope van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht staat opgesteld. De lichte vlek linksonder de Melkwegboog is zodiakaal licht. De kleine punten rechtsonder de Melkwegboog zijn van linksboven naar rechtsonder de Kleine Magelhaense wolk en de Grote Magelhaense wolk.

Wijzig afbeelding
Nederlands : de boog van de Melkweg boven het Paranal Observatorium, waar de Very Large Telescope van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht staat opgesteld. De lichte vlek linksonder de Melkwegboog is zodiakaal licht. De kleine punten rechtsonder de Melkwegboog zijn van linksboven naar rechtsonder de Kleine Magelhaense wolk en de Grote Magelhaense wolk.

31

ondergrondse troepenschuilplaats (abri-caverne) nabij het Noordoost-Franse Fort le Roppe in de buurt van Belfort

Wijzig afbeelding
Nederlands : ondergrondse troepenschuilplaats (abri-caverne) nabij het Noordoost-Franse Fort le Roppe in de buurt van Belfort

Request an additional language – Demande d’ajout d’une langue