Commons:Tinget/Arkiv/2006

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

Dette er et arkiv for Commons:Tinget fra 2006. Noen diskusjoner strakk seg inn i 2007, disse finnes i Commons:Tinget/Arkiv/2007


Oversettelser til norsk[edit]

Jeg er så smått i gang med å oversette hjelpesidene til norsk. De få sidene som allerede eksisterer på norsk er utdaterte. Jeg håper også andre vil hjelpe til, nå som forhåpentligvis bilder fra norske brukere blir lastet opp hit fremfor på Wikipedia. --Duffman 10:21, 29 April 2006 (UTC)

Før man begynner på nye oversettelser bør følgende sider oppdateres:

Alle norske sider ligger i Category:Commons-no. --Duffman 10:32, 29 April 2006 (UTC)

Jeg har just oversatt Commons:Brukerportal. Fint om noen andre kan gå over den for å rette opp de mange pussige språkkonstruksjonene jeg antar jeg har brukt. Kjetil r 13:33, 5 May 2006 (UTC)

Norsk administrator[edit]

Vi behøver en norsktalende administrator, blant annet til å oversette systemmeldinger og støtte brukere som ikke snakker andre språk. Er det noen her som har lyst? Les mer på Commons:Administrators. Man må ha vært aktiv i minst 2 mndr og ha minst 100 redigeringer. --Duffman 11:53, 29 April 2006 (UTC)

the preceding unsigned comment was added by Agtfjott (talk • contribs)

Vi kan gjerne prøve å fikse mer enn én administrator, to-tre kan være greit. Selv kunne jeg gjerne tenke meg å bli det. Jeg ser jo ofte gjennom Latest files, og ser derfor mange åpenbare copyvios jeg gjerne vil slette. Når jeg flytter bilder fra no.wikipedia over til Commons er det ofte jeg finner ut i etterkant at bildet fantes her fra før (det er tildels et kaotisk kategorisystem her), og da vil det være greit å kunne slette det. Kjetil r 15:11, 29 April 2006 (UTC)
Flott, kan ikke du sette deg opp, så kan vi legge en melding på no:Tinget om at folket der må gi sin støtte (hvis du ikke har noe imot det). --Duffman 15:17, 29 April 2006 (UTC)
Jeg har vært kandidat før, men ble nedstemt. Kan godt stille igjen, ettersom jeg nå har flere redigeringer (det er en trend i avstemninger at selv om minimumskravet er 100 redigeringer er det flere som konsekvent stemmer mot kandidater med mindre enn 500. Det hadde vært bra med flere norske her; vi kan jo også kommunisere greit med svenske og danske brukere som ikke kan andre språk, så det blir også en synergieffekt der. Cnyborg 17:14, 29 April 2006 (UTC)
Bra, meld deg på Commons:Administrators, så kan jeg legge en melding på no:Tinget om at folket der må gi sin støtte (hvis du ikke har noe imot det). Det kan vel ikke skade å ha flere norske kandidater. --Duffman 17:21, 29 April 2006 (UTC)
Jeg kvalifiserer ikke akkurat til å bli admin., men kan hjelpe til med oversetting o.a. "forefallende" arbeide. Bare si ifra om det skulle være noe! Helga 18:51, 30 April 2006 (UTC)
Kunne du tenke deg å oversette Commons:OSS? Den nåværende versjonen bør erstattes med en oversettelse av den nyere engelske FAQen. Jeg har tenkt å ta Commons:Velkommen og Commons:Community Portal. --Duffman 20:52, 3 May 2006 (UTC)

User:Kjetil r[edit]

Kjetil er nå oppe til avstemming på Commons:Administrators/Requests and votes/Kjetil r. — John Erling Blad (no) 21:01, 2 May 2006 (UTC)

PD-Statens vegvesen[edit]

Norske bidragsytere anbefales å delta i diskusjonen rundt lovligheten av Template:PD-Statens vegvesen. 85.164.190.152 13:33, 1 May 2006 (UTC)

Stem på Kjetil r[edit]

Vi har nå vår første norsktalende kandidat til administrator. Løp og stem! --Duffman 21:00, 2 May 2006 (UTC)

Bilde-verktøy[edit]

Enkel tilgang til verktøy[edit]

Hvis man i monobook.js-filen sin på Commons skriver

function global_get_sysop_status() { return true; }

får man enkelt tilgang til en del nyttige funksjoner:

  • gallery – denne fanen kommer opp på brukersider. Her kan du se alle bildene brukeren har lastet opp, hvilket «tagger» bildet har, og i hvilke kategorier og gallerier på Commons bildet brukes.
  • orphans – denne fanen kommer også på brukersidene til folk. Her ser man hvillke bilder brukeren har lastet opp som ikke er kategorisert eller plassert i et galleri.
  • untagged – gjennom denne fanen får man en liste over bildene en bruker har lastet opp uten å sette på lisensmerke.
  • check usage – denne fanen kommer opp på bildesider. Her kan man lett se i hvilke artikler på hvilke prosjekter et bilde blir brukt. (Dette verktøyet finnes i flere utgaver, denne utgaven er klart den beste).
  • log – også denne fanen kommer på bildesider. Her kan man se bildets oppføringer i de forskjellige loggene.

Andre Commons-verktøy[edit]

Verktøy som er nyttige utenfor Commons[edit]

  • Untagged Images – finn bildene uten lisensinformasjon på f.eks. no.wikipedia.org

139.115.80.166 08:53, 3 May 2006 (UTC)

Synliggjøring av Commons:Tinget[edit]

Kan det være en idé å ha en lenke til Commons:Tinget fra Hovedsiden? Kjetil r 22:39, 3 May 2006 (UTC)

Jeg synes det, men den er direkte oversatt fra den engelske versjonen. Jeg vet ikke om man kan legge inn ekstra elementer... Men det bør vel være tillatt hvis man gjør det pent. --Duffman 23:10, 3 May 2006 (UTC)
Jeg tok en spansk en og kastet ut «Utvalgte bilder» til fordel for noen norske lenker. Omgjør gjerne om du har bedre forslag. Kjetil r 13:48, 5 May 2006 (UTC)
Jeg ser at den engelske hovedsiden allerede er endret siden jeg oversatte den til norsk, så her gjelder det å henge med i svingene...
Nå som du har tilgang til Special:Allmessages er det på tide å rydde opp der. Mye må oversettes, og av det som allerede er oversatt må mye gjøres omigjen fordi det er dårlig språk. --Duffman 11:19, 10 May 2006 (UTC)

{{welcome}}[edit]

translate, please? pfctdayelise (translate?) 11:35, 8 June 2006 (UTC)

Done, but I'd like some of the other users to read through it and perhaps improve the language.
Kan noen se over {{welcome/no}} for meg? Opus 05:36, 16 June 2006 (UTC)
Looks good, I made a couple of minor changes. Cnyborg 01:21, 17 June 2006 (UTC)

The Commons Journal has opened!![edit]

Please discuss changing in the relative talk page. --ßøuñçêY2K 17:55, 11 June 2006 (UTC)

User:Litta[edit]

Jeg la inn en beskjed på Village Pump om at Litta har lastet opp en mengde bilder under falsk lisens. Kanskje en av de norske administratorene kan ta en titt? Jeg tror ikke noen av bildene vedkommende har lastet opp er fri... Opus 10:22, 25 July 2006 (UTC)

Jeg har slettet de mest åpenbare. Resten kan vel tas etter én uke, da fristen for å ha kommet med kilde har løpt ut. Alle bildene er nå slettet, da den ukeslange fristen for å komme opp med kilde og riktig lisens har gått ut. Kjetil_r 13:45, 25 July 2006 (UTC)
Jeg gir også Litta en advarsel, der jeg skriver at videre opplasting av bilder funnet på tilfeldige internettsider (med falske lisensmerker) vil føre til blokkering. Kjetil_r 13:43, 25 July 2006 (UTC)

Mer dokumentasjon oversatt[edit]

Kan dere ta en titt på Commons:Første steg/Opplastingssiden og Commons:Første steg/Valg av lisens, og rette opp uklarheter og skrivefeil? Kjetil_r 18:05, 25 July 2006 (UTC)

Noen kan jo også oversette Image:Decision Tree on Uploading Imagesv2.svg til norsk. Kjetil_r 18:12, 25 July 2006 (UTC)

Bruk av virkelig navn i author-feltet[edit]

I User:Cnyborgs oversettelse av Commons:Første steg/Bildekvalitet og beskrivelse sto det:

Author: De som har laget filen. Dersom dette ikke er kjent, angi navnet på institusjon, forlag eller tidsskrift som har publisert den. Dersom det er et egenprodusert verk, oppgi både brukernavn og virkelig navn, f.eks. ved å skrive virkelig navn. Det er nødvendig å oppgi ditt virkelige navn, fordi GFDL- og Creative Commons-lisenser krever at opphavspersonen krediteres.

Jeg endret dette avsnittet til

Author: De som har laget filen. Dersom dette ikke er kjent, angi navnet på institusjon, forlag eller tidsskrift som har publisert den. Dersom det er et egenprodusert verk, er det fint om du oppgir både brukernavn og virkelig navn, f.eks. ved å skrive virkelig navn. Dette gjør at du vil krediteres skikkelig om noen gjenbruker verket ditt. Det er ikke nødvendig å oppgi ditt virkelige navn om du ikke ønsker det, GFDL- og Creative Commons-lisensene lar opphavspersonen krediteres slik han selv vil.

GFDL krever vel strengt tatt ikke at opphavspersonen krediteres, bare at «copyright notices, and the license notice saying this License applies to the Document are reproduced in all copies», dvs. at opphavspersonen kan sette hva han vil som «copyright notice» og dermed krediteres akkurat som han vil. Creative Commons-lisenser sier at «You must attribute the work in the manner specified by the author or licensor», så her er også brukernavn helt ok. Jeg kan derfor ikke se at det er nødvendig å oppgi fullt navn, eller er det noe jeg har oversett? Kjetil_r 00:33, 27 July 2006 (UTC)

Det ser ut til at du har rett. Cnyborg 15:47, 27 July 2006 (UTC)

Cnyborg nominert til admin[edit]

En norsk bruker er nominert til å bli administrator. Se Commons:Administrators/Requests and votes/Cnyborg 2. --Kjetil_r 22:15, 9 August 2006 (UTC)

Gratulerer til Cnyborg som ny administrator! Duffman 14:45, 18 August 2006 (UTC)

Takk for det, og tusen takk til alle som stemte for meg. Cnyborg 17:02, 18 August 2006 (UTC)

Template talk:Norwegian coat of arms[edit]

Det har vært en diskusjon om denne malen bør slettes fordi noen mener bruk av disse bildene bryter med opphavsrettighetene. Diskusjonen har stoppet opp, men problemstillingen er vel like høyaktuell. Jeg har forslått at malen blir foreslått slettet, så vil en slik diskusjon gi den nødvendige belysning av problematikken, og vi vil få en endelig avklaring. __meco 16:29, 11 August 2006 (UTC)

Dette er uhyre vanskelig. På den ene side er det ikke normalt at våpen beskyttes, men på den annen side håndhever BONO det de anser for å være rettighetene til opphavspersoner. Det er veldig vanskelig å finne ut av dette, og jeg tror det kan være bedre å søke mer juridisk veiledning i Norge fremfor å foreslå sletting av malen her. Cnyborg 18:53, 11 August 2006 (UTC)
Bør bokmåls-Wikipedia involveres i dette eller befinner det seg tilstrekkelige menneskelige ressurser og kompetanse til å belyse det her på Commons? __meco 22:53, 11 August 2006 (UTC)
Antagelig er det lettere å ta det gjennom bokmåls-WP; vi er mange flere brukere enn siste gang vi tok opp dette der, så kanskje har noen de rette kontakter. Kanskje Jeblad kan hjelpe til, siden han har kontakt med BONO. Cnyborg 17:46, 12 August 2006 (UTC)
Da er saken brakt til bokmåls-Tinget. __meco 20:49, 16 August 2006 (UTC)

Oversettelse av Special:Upload[edit]

Kan en av administratorene titte på hhv http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Upload&uselang=en og http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Upload&uselang=no og legge inn det som mangler på MediaWiki:Uploadtext/no fra MediaWiki:Uploadtext? ZorroIII 20:54, 24 August 2006 (UTC)

Sådan, da var det gjort. Si fra hvis det er noen feil i den, eller forbedringer som bør gjøres. Cnyborg 11:58, 25 August 2006 (UTC)
Meget bra! ZorroIII 20:31, 25 August 2006 (UTC)