Template:PD-India/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain
Ова дело е во јавна сопственост во Индија бидејќи авторските права се истечени.
  • Во земјата важи Законот за авторското право на Индија, и тоа за дела првично објавени во Индија.
  • Според Законот за авторското право на Индија од 1957 г. (Глава V Оддел 25), анонимните дела, фотографии, кинематоградски дела, звучните записи, владините дела и делата на претпријатија и меѓународни организации влегуваат во јавна сопственост 60 години по нивната првична објава, броејќи од почетокот на следната календарска година (на пр. за 2021, дела издадени пред 1 јануари 1961). Посмртните дела (поинакви од горенаведените) стануваат јавна сопственост 60 години по датумот на нивото издавање. Сите други видови дела стануваат јавна сопственост 60 години по смртта на авторот. На авторски права не подлежат текстови на закони, судски мислења и други владини извештаи.
Flag of India.svg
!
Оваа податотека може да не е во јавна сопственост вон Индија. Творецот и годината на издавање мора да се наведат. Поподробно за ова ќе прочитате на страниците „Јавна сопственост“ и „Википедија:Авторски права“.

العربيَّة | বাংলা | Deutsch | English | français | हिन्दी | italiano | 日本語 | ಕನ್ನಡ | македонски | മലയാളം | मराठी | Nederlands | português do Brasil | sicilianu | தமிழ் | ತುಳು | اردو | +/−

НАПОМЕНА: Не користете ја предлошкава непосредно!! Ова е само превод. Место неа, користете {{PD-India}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-India}} instead!