Template:PD-Italy/hu

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain
Public domain
Ez a fénykép Olaszországból származik, ahol közkincsnek minősül, mivel a védelmi idő lejárt. A szerzői és kapcsolódó jogokról szóló, többször módosított 1941. április 22-i 633. törvény értelmében a személyekről, a földi élet és társasági élet elemeiről, tényeiről, aspektusairól fényképészeti vagy analóg módon készített képek – beleértve a képzőművészeti alkotások, filmkockák és nyersfilmek reprodukcióit (87. cikkely) – 20 évig élveznek szerzői jogi védelmet a keletkezés dátumától számítva (92. cikkely). Ez a rendelkezés nem vonatkozik írásművekről, dokumentumokról, üzleti iratokról, tárgyakról, műszaki rajzokról és egyéb termékekről készült fényképekre (87. cikkely). Az olasz jog lényeges különbséget tesz „fotóművészeti alkotások” és „egyszerű fényképek” között (2. cikkely, 7. bekezdés). Az olyan fényképeket, amelyek „kreatív jellemzőkkel rendelkező intellektuális műnek” minősülnek, az alkotó halála után 70 évig védi a szerzői jog (32bis. cikkely), míg az egyszerű fényképeket a létrehozás idejét követően 20 évig.
Italy
Italy
Ez nem feltétlenül érvényes azokban az országokban, amelyek nem alkalmazzák a rövidebb védelmi idő szabályát (rule of the shorter term) az Olaszországból származó művekre. Így különösen az Egyesült Államokban csak akkor közkincsek ezek a fényképek, ha:

العربية  català  Deutsch  English  español  français  magyar  italiano  日本語  македонски  português  русский  sicilianu  中文  中文(简体)  中文(繁體)  中文(臺灣)  +/−

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{PD-Italy}} instead.