Commons:Kahvihuone/Arkistot/2018

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Onko luvallinen?

Onko tämä kuva luvallisesti täällä? [1] --Lehmäantilooppi (talk) 19:22, 1 January 2018 (UTC)

@Lehmäantilooppi: Aika epäilyttävä on. Mahdollisesti kuvan tekijä on virtuaalitallin omistaja jolloin se olisi luvallinen. En tiedä vaadittiinko 2006 OTRS-lupia. Kuvaa ei kuitenkaan käytetä joten sen voisi merkitä poistettavaksikin. MKFI (talk) 08:34, 3 January 2018 (UTC)

There is an edit request at Template talk:PD-Finland50/en. Can someone else review it, as I do not like to change language of licenses without broader discussion. thanks --Jarekt (talk) 14:19, 22 February 2018 (UTC)

Louhimiehen kuva

Juuli Aschanin Louhimien kuvan on tallentanut yritystunnus. Onkohan tässä luvat kunnossa? --Abc10 (talk) 08:13, 19 March 2018 (UTC)

Juuli Aschan ilmeisesti työskentelee tuolle yritykselle joten tekijänoikeudet varmaankin ovat kunnossa. Käyttäjätunnus ei kylläkään täytä ehtoja. Jätin en-wikiin ilmoituksen yrityskäyttäjätunnuksen käytöstä. MKFI (talk) 17:38, 21 March 2018 (UTC)

OK logo vai pitäisikö poistaa

Onko tällainen logo File:Tampere College Logo.png OK Commonsissa vai pitäisikö se deletoida? Käyttäjä on tiedoston keskustelusivun mukaan yrittänyt laittaa siihen "fair use" -mallineen, eli on jo lähtökohtaisesti ladannut sen väärään paikkaan, mutta toisaalta joku on laittanut siihen tekstin "simple textlogo". Sama logo on käytössä fiwikissä sitaattioikeudella. -kyykaarme (talk) 18:42, 31 March 2018 (UTC)

Valokuvaoikeuden syntyminen skannaamisesta

Commonsiin on jonkin verran tallennettu esimerkiksi museoiden ja sanomalehtien arkistoista peräisin olevia, museon tai sanomalehden itsensä skannaamia valokuvia, jotka eivät ylitä teoskynnystä ja jotka on alun perin otettu yli 50 vuotta sitten. Näin ollen alkuperäisen kuvan osalta tekijänoikeuslain 49a §:n mukainen oikeus valokuvaan (valokuvaoikeus) on jo vanhentunut, ja sillä perusteella olen itsekin muutamia tällaisia kuvia tallentanut Commonsiin {{PD-Finland50}}-tagilla. Kuitenkin museoiden oman kannan mukaan jo valokuvan skannaamisesta (digitaalisen kopion valmistamisesta) syntyy valokuvaoikeus, jolloin museon tai sanomalehden skannaamaa kuvaa ei voisikaan käyttää tekijänoikeuslain 49a §:n perusteella, koska digitaalisen kopion valmistamisesta on kulunut alle 50 vuotta. (Sen sijaan tällaisen kuvan voisi kyllä itse skannata alkuperäisestä diasta tai negatiivista tai näistä yli 50 vuotta sitten valmistetusta kopiosta ja julkaista vapaasti, jos tällaisen vain onnistuu käsiinsä saamaan.)

En löytänyt aiheesta tuomioistuinten päätöksiä tai tekijänoikeusneuvoston lausuntoa. Aihetta ei myöskään ole käsitelty Commonsin Suomen tekijänoikeuslainsäädäntöä koskevassa ohjeessa. Onko Commonsissa koskaan tehty tietoista linjausta tällaisten kuvien sallimisesta? Sinänsä tuo museoiden kanta ei minusta aivan tuulesta temmattu ole, koska valokuvaoikeus koskee Suomessa jokseenkin kaikkia valokuvia. Vaikka kyseessä onkin toki vain museoiden oma kanta (eikä siksi missään nimessä puolueeton), pitäisi sen kumoaminen ainakin pystyä tarvittaessa perustelemaan.

Alla on muutamia esimerkkejä tällaisista kuvista:

Lisäksi joitain museon vapaalla lisenssillä julkaisemia kuvia on tallennettu Commonsiin {{PD-Finland50}}-tagilla, esim. File:Helsinki Airport from air in the 1960s.jpeg. ––Apalsola tc 06:27, 4 April 2018 (UTC) –– (fix) Apalsola tc 06:55, 4 April 2018 (UTC)

Katso Commons:When to use the PD-scan tag. Suomenkielistä ohjetta ei taida olla. Lyhyesti: laki vaihtelee maittain. MKFI (talk) 09:01, 4 April 2018 (UTC)
Avasin tämän keskustelun nimenomaan Suomen lainsäädäntöä koskien, ja siihen tuo sivu tai sen takaa löytyvät linkit eivät hirveästi tuo lisätietoa. Suomen lainsäädäntö on {{PD-Finland50}}-kuvien osalta oleellinen, koska nimenomaan Suomen tekijänoikeuslain perusteella alkuperäiset kuvat ovat public domainissa; Yhdysvaltain lainsäädännön mukaan kai alkuperäiset kuvat olisivat vielä joka tapauksessa tekijänoikeuden alaisia. Siksi tuntuisi kummalliselta, jos Suomessa digitoituun ja julkaistuun digitaaliseen kopioon sovellettaisiin eri maan lainsäädäntöä kuin alkkuperäiseen kuvaan (joka siis on public domainissa vain Suomen lainsäädännön vuoksi).
Kysymykseni on siis nimenomaan, aiheuttaako kuvan skannaus/digitointi Suomen lainsäädännön mukaan uuden 50 vuoden suoja-ajan digitoituun/skannattuun kuvaan, vaikka alkuperäinen kuva onkin jo public domainissa. Tämä on hyvin mahdollista, koska valokuvaoikeus ei tekijänoikeudesta poiketen edellytä mitään erityistä taiteellista panosta. ––Apalsola tc 11:01, 4 April 2018 (UTC)
Mielestäni olisi hyvä noudattaa näissä valokuvaoikeus/lähioikeuskysymyksissä mahdollisimman tiukkaa linjaa. Joko niin, että itse skannaa kuvan ennen vuotta 1966 julkaistusta/painetusta teoksesta tai niin, että kuvan on joku museo tms (SA-kuvat, Finna.fi yms) julkaissut jollain vapaalla lisenssillä (ja samaa lisenssiä käytettäisiin täälläkin). "Simple photos" kuvien lisäksi on paljon valokuvia/skannauksia taideteoksista (esim. File:Poltettu kylä.jpg), joita lähioikeus mahdollisesti suojaa. Estormiz (talk) 13:00, 4 April 2018 (UTC)
Olen taipuvainen samalle linjalle. Jos Wikimedia Commons julkaisee jonkin kuvan jollain lisenssillä, sen pitää viime kädessä pystyä osoittamaan, että sillä on siihen oikeus.
Yksi mahdollisuus on tietysti, että esim. Wikimedia Suomi ry pyytäisi asiasta tekijänoikeusneuvoston lausunnon. Vaikka lausunnot ovatkin ohjeellisia eivätkä sitovia, jonkinlaistan suuntaa ne antaisivat. @Susannaanas? ––Apalsola tc 13:37, 4 April 2018 (UTC)
Tässä Jukka Korpelan pohdintaa mm. siitä, onko skannaamalla luotu kuva valokuva (ja siten lähioikeuden alainen). Täytyy kuitenkin huomata, että monesti vanhat valokuvat digitoidaan valokuvaamalla etäältä [2]. Olettaisin, että joko skannaus tuo lähioikeuden tai jos ei, niin useimmiten museot ym. tietävät tämän ja digitoivat kameralla saadakseen lähioikeudet.
Kun alkuperäinen on taideteos, niin Commonsin käytäntö on tämä: Commons:When to use the PD-Art tag. Eli paikallisesta (siis esim. Suomen) laista ei välitetä vaan noudatetaan Yhdysvaltain lakia, jonka mukaan tällaiset kuvat ovat suojaa vailla. Tuolla käytäntösivulla on tällainen osio: "Copy of an old public domain photograph that you have scanned in from a recently published book". En yhtään ymmärrä, miksi pitäisi käyttää pelkkää PD-Old mallinetta kun kuitenkin todennäköisesti reproduktio on esim. Suomessa suojattu, jolloin tästä olisi mallineen PD-Art tavoin hyvä varoittaa suomalaisia. Mitä tulee Yhdysvaltain tekijänoikeuteen, niin mikä on nykyinen käytäntö, siitä ei taida olla yksimielisyyttä? Esimerksi vuoden 1965 jälkeen otetut suomalaiset valokuvat ovat käsittääkseni tekijänoikeuden alaisia Yhdysvaltojen lain mukaan, vaikka olisivat vapaita Suomen lain mukaan. Minusta olisi hyvin omituista, jos ei edellytettäisi, että alkuperäiset ovat laillisia Yhdysvaltojen lain mukaan, mutta reproduktion kohdalla käytettäisiinkin vain Yhdysvaltojen lakia.
Itse en ole asiaa pohdittuani muutamaan vuoteen tallentanut tällaisia kuvia ja olen miettinyt poistopyynnön tekemistä jo tallentamistani kuvista. A333 (talk) 14:34, 4 April 2018 (UTC)
Tuo kuvien digitoiminen valokuvaamalla on hyvä pointti, joka minulta jäi alkuperäisestä kommentistani pois. Ymmärtääkseni se on hyvinkin yleistä nimenomaan ammattimaisessa digitoinnissa, koska se on esim. turvallisempaa digitoitavan alkuperäisnegatiivin (vast) kannalta. (Esim. filmiskannerit saattavat kuumentaa negatiivia.) Kun olen edellä puhunut skannaamisesta, olen kuitenkin tarkoittanut kaikkea valokuvan digitointia menetelmästä riippumatta.
Ja vaikka Commonsin käytäntö olisikin noudattaa Yhdysvaltain lakia ja sivuuttaa paikallinen, Commonsin suomalainen käyttäjän pitää kuitenkin noudattaa suomalaista lainsäädäntöä, kun hän Suomessa ollessaan tallentaa kuvia Commonsiin. Tältä osin jokainen käyttäjä kuitenkin tekee päätökset itsenäisesti. Minä olen myös viime vuosina välttänyt oikeuksiltaan epäselvien PD-Finland50-kuvien tallentamista. ––Apalsola tc 14:59, 4 April 2018 (UTC)
Tämän kuvan kohdalla asiaa on käsitelty valokuvan osalta (alkuperäisteoksella ei tässä ole merkitystä), ja siinä viitataan toisaalle, jossa edelleen viitataan tekijänoikeuslakiin. Tekijänoikeuslakia en ole lukenut, mutta noiden perusteella syntyy käsitys että valokuvalla on lähioikeussuoja. Kysyin tätä joskus Kopiostosta, ja sain vastauksen että suoja ei koske muilla menetelmillä (esim. skannaamalla tuotettua kuvaa). Asiasta on keskustelua Wikipedian kahvihuoneessa [3] --Abc10 (talk) 12:50, 7 April 2018 (UTC)
Kiitos. Löysin nyt myös tekijänoikeusneuvoston lausunnon asiasta. Sen mukaan "[v]alokuvaamalla alkuperäinen valokuva sellaisenaan muuttamattomana ei suoja-aikaa voida pidentää antamalla valokuvaamalla tehdylle kopiolle uusi, itsenäinen suoja." Eli tekijänoikeusneuvosto on asiassa eri linjoilla kuin museo, ja yli 50 vuotta sitten otetut valokuvat, jotka eivät ylitä teoskynnystä, ovat automaattisesti vapaita. Lausunnossa on tosin sanat sellaisenaan muuttamattomana, ts. lausunto ei ota kantaa tilanteeseen, jossa kuvaa on käsitelty digitoinnin yhteydessä. Ja sitoviahan tekijänoikeusneuvoston lausunnot eivät ole. ––Apalsola tc 13:39, 7 April 2018 (UTC)
Tuota muistelin, mutta en löytänyt. Mutta siinä on juuri tuo "muuttamattomana", ja käsittääkseni reprokuvista poistetaan taittamisen aiheuttamia vaurioita ja haalistumisia ym. Museot eivät tietenkään kerro onko kuvat skannattu vai reprottu ja mitä niille on tehty, joten lienee syytä lähteä sitä että ne ovat suojatttuja elle toisin ilmoiteta. Itse muuten olen paljon miettinyt, mitä yksityisten ihmisten digikuva-arkistoista on jäljellä viidenkymmenen vuoden kuluttua. Kuvat unohtuvat siirtää uusille laitteille, tai koneet hajoavat eikä kuvia ole tallennettu minnekään muualle. Kuvissa ei lue ehkä myöskään henkilöiden nimiä. Ja jos kuvia on, niitä on liikaa, kuten minulla. --Abc10 (talk) 13:52, 7 April 2018 (UTC)
Sinänsähän tuo tekijänoikeusneuvoston lausunto ei ota kantaa siihen, onko digitoiminen tehty skannaamalla, reproamalla vai jollain muulla menetelmällä, jos se on tehty sellaisenaan muuttamattomana. Epäselväksi sen sijaan minusta jää, kuinka paljon kuvaa pitää digitoitaessa muuttaa, jotta digitoitu kuva palaisi suojan piiriin. Se on selvä tapaus, jos kuvaa muutetaan niin paljon, että teoskynnys ylittyy, mutta näinhän ei käy, jos kuvaa vain korjaillaan. Ja jos teoskynnys ei ylity (eli digitoitu kuva ei saa tekijänoikeuden suojaa), herää kysymys, minkä suojan se silloin voisi saada. Lähioikeus (oikeus valokuvaan) on tietysti yksi vaihtoehto, mutta toisaalta siinä ei käsittääkseni ole mitään teoskynnyksen kaltaista rajaa, joka määrittelisi, milloin oikeus syntyy ja milloin ei.
Lopullinen ratkaisu asiaan saataneen vain, jos lainsäätäjä selkiyttää lakia tai joku oikeudenhaltija (tai sellaiseksi itseään väittävä) riitauttaa asian tuomioistuimessa. ––Apalsola tc 18:22, 10 April 2018 (UTC)

Ei-julkisella paikalla otettu kuva henkilöstä

Siirsin fiwikistä Commonsiin kuvan File:Martti Valtonen.jpg, joka on otettu "läksiäisissä" paikassa, joka näyttää jonkun kodilta. Voiko tällainen kuva olla ongelma, jos ei tiedetä että onko kuvan henkilö antanut luvan sen julkaisemiseen Commons:Photographs of identifiable people? Jos teen siitä poistopyynnön tällä syyllä, niin mitä arvioitte, poistetaanko se? -kyykaarme (talk) 21:02, 4 April 2018 (UTC)

Minusta tässä kuvassa ei ole mitään ongelmaa. Kuvan perusteella näyttää, että kuva on otettu kuvan henkilön kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä, eikä kuva millään tavalla loukkaa tai halvenna häntä. Lisäksi vastuu asiasta on ensisijaisesti sillä, joka on kuvan alun perin julkaissut, eli tässä tapauksessa oletettavasti suomenkielisen Wikipedian käyttäjällä Vesa Linja-aho. Kuvattavaa henkilöä halventavat kuvat toki kannattaa jättää Commonsiin tallentamatta, jos ei ole varma, että julkaisuun on kuvattavan henkilön lupa tai julkaiseminen jostain muusta syystä on oikeutettua. {{Personality rights warning}}-malline kuvan yhteydessä toki kannattaa olla varoittamaan käyttämästä kuvaa halventavassa yhteydessä tai esimerkiksi kaupallisessa mainoksessa. ––Apalsola tc 18:32, 10 April 2018 (UTC)
Kiitos vastauksesta. Tulin ehkä liian varovaiseksi, kun löysin joitakin sääntöjä ja varoituksia vasta sitten kun olin jo ladannut kuvia. Yritän kyllä aina ottaa asioista selvää etukäteen. -kyykaarme (talk) 08:45, 24 April 2018 (UTC)

looking for a photographer

I am looking for a photographer who can take quality pictures of paintings in Helsinki. Do you know any photografer in Helsinki or near? Can you help?

best wishes Villy Fink Isaksen / User:Villy_Fink_Isaksen

Hi! There are quite many pictures of paintings in Category:Paintings in the Ateneum and Category:Paintings in the Sinebrychoff Art Museum, for example. Many of the pictures are of good quality.
Please notice that Freedom of Panorama is for buildings only in Finland, so photographs of copyrighted paintings located in Finland must not be uploaded to Commons. ––Apalsola tc 09:32, 3 May 2018 (UTC)

Onkohan vapaa logo?

Onkohan tämä logo oikeasti vapaa: [4]? Joku vain on luonut tuollaisen tunnuksen ja ladannut logon, mutta ei sitä lupaa, joka pitää tekijänoikeussuojaa nauttiville teoksille olla mutta jonka nimeä en muista. --Weird1e (talk) 13:13, 7 May 2018 (UTC)

Niiden sivujen alalaidassa lukee copyright [5] --Weird1e (talk) 13:26, 7 May 2018 (UTC)

AdvancedSearch

Birgit Müller (WMDE) 14:45, 7 May 2018 (UTC)

Poistopyyntö oli poistettu

Olin aikoinaan tietämättömänä ladannut Commonsiin kuvan taideteoksesta, ja nyt huomasin sen kun se tuli esille ja tekijäkin selvisi. Tekijä kuoli 1989, ja teos on siis edelleen tekijänoikeussuojan alainen. Nyt joku ei ymmärrä asiaa ja on poistanut poistopyynnön. Palautin sen, mutta voisiko joku joka osaa selittää paremmin asian englanniksi, käydä perustelemassa lisää: täällä. Tai ehkä jopa poistaa kuvan. Tekijänoikeussuojahan ei poistu sillä, että latasin kuvan tänne kahdeksan vuotta sitten. --Abc10 (talk) 17:04, 31 May 2018 (UTC)

Tuossa nyt ilmeisesti oli kyse lähinnä siitä, että ns. Freedom of Panorama -tapaukset, jollainen tämäkin on, eivät täytä pikapoiston edellytyksiä vaan niistä täytyy aina käydä poistokeskustelu, jollaisen pikapoistomallineen poistaja aloittikin. ––Apalsola tc 22:15, 31 May 2018 (UTC)
No sehän ei ole mikäään panoraama-kuva vaan kuva taideteoksesta, jotka normaalisti tallennetaan fi.wikipediaan. Nyt se on siellä ja asianmukaisesti vaihdettu myös artikkeliin. Sellaiset yleiskuvat, jossa teos ei ole keskeisessä osassa voidaan tallentaa myös Commonsiin, mutta tämä ei ole sellainen. --Abc10 (talk) 13:28, 1 June 2018 (UTC)

Hävitetyt kuvat

Latasin Commonsiin kuvia, jotka on hävitetty. Ei kai fi.wikipediassa Käyttäjä: Otrfanin estoryöppy ulotu tänne? --Abc10 (talk) 15:30, 10 July 2018 (UTC)

@Abc10: Muistatko milloin olit ladannut kuvat tai mitä ne käsittelivät? Tänä vuonna tallentamistasi kuvista näyttäisi ainoastaan File:Tie Tammisaareen muistojuhla 2018.jpg näyttäisi olevan poistettu. En myöskään löytänyt mitään merkkejä että kuvien tallentamista olisi mitenkään estetty. Kaikki tallentamasi kuvat (myös poistetut) näkyvät tiedostolokissa. MKFI (talk) 15:49, 10 July 2018 (UTC)
Perunkin puheeni, ja Strynkin saa rauhan. En käsitä hänen kommenttiensa vihamielisyyttä, joka on levinnyt jo tännekin. --Abc10 (talk) 16:45, 10 July 2018 (UTC)
Jahas nyt tämä syyttely leviää Commonsinkin puolelle. Harmi ettei kommenttipyyntö ulotu tänne asti. Mitään muokkauksiasi ei ole Commonsissa häivytetty (oversight) ainakaan tuolla tunnuksellasi. Stryn (talk) 16:20, 10 July 2018 (UTC) edit: luin, että "häivytetty", eli tarkennusta vaatii, mitä kuvaa kaipaat. Stryn (talk) 16:21, 10 July 2018 (UTC)
Kokeile ystävällisyyttä, täällä ja fi.wikipediassa. Ei siinä mitään menetä, luullakseni. Se että minä olen vanha ja katson väärää sivua, ei pitäisi oikeuttaa ketään siihen käytökseen jota minuun nyt täällä ja esim. fi.wikipedian keskustellusivullani jatkuvasti kohdistetaan. Ja näköjään sattuu virheitä yliylläpitäjällekin, eli kiviä heittelet vaikka et ole syytön siinäkään asiassa. --Abc10 (talk) 16:48, 10 July 2018 (UTC) EDIT: 17:20, 10 July 2018 (UTC)
Eli mitään ei oltukaan hävitetty. Kiitos kuitenkin kysymyksestä. Stryn (talk) 16:57, 10 July 2018 (UTC)

Global preferences are available

19:19, 10 July 2018 (UTC)

Consultation on the creation of a separate user group for editing sitewide CSS/JS

Kiitos näistä vuosista

Koska käyttäjä Otrfan esti minut ikuisesti fi.wikipediassa ja esti myös kaikki yhteyskeinot ylläpitäjiin, lopetan myös täällä. Ehdin ladata toista tuhatta kuvaa. Ehkä niistä on iloa jollekulle. Kiitos ja parempaa jatkoa. --Abc10 (talk) 09:14, 15 July 2018 (UTC)

New user group for editing sitewide CSS/JS

Sisältökuvaukset poisto ladatusta kuvasta

Hei miten pystyy poistaa sisältökuvaukset ladatusta kuvasta? — Preceding unsigned comment added by Superkissan (talk • contribs) 18:28, 2 August 2018 (UTC)

@Superkissan: Hei, kerrotko mistä kuvasta on kyse ja mitä tarkoitat sisältökuvauksella? MKFI (talk) 07:17, 3 August 2018 (UTC)
Tarkoittaa ilmeisesti JPG -tiedostojen EXIF -tietoja. Ei niitä kannata poistaa jos ne oikein ovat, poikkeuksena jos kuvaan on tallennettu koordinaatit yksityisalueelta. --Zunter (talk) 09:48, 7 August 2018 (UTC)
Tai jos tietoihin on tallentunut oma nimi. EXIF-tietoja ei kai pysty poistamaan muuten kuin lataamalla tiedoston uudelleen, ja sen jälkeen pyytää häivyttäjää häivyttämään version, jossa oli yksityisiä tietoja. Stryn (talk) 16:14, 13 August 2018 (UTC)

Editing of sitewide CSS/JS is only possible for interface administrators from now

(Please help translate to your language)

Hi all,

as announced previously, permission handling for CSS/JS pages has changed: only members of the interface-admin (Interface administrators) group, and a few highly privileged global groups such as stewards, can edit CSS/JS pages that they do not own (that is, any page ending with .css or .js that is either in the MediaWiki: namespace or is another user's user subpage). This is done to improve the security of readers and editors of Wikimedia projects. More information is available at Creation of separate user group for editing sitewide CSS/JS. If you encounter any unexpected problems, please contact me or file a bug.

Thanks!
Tgr (talk) 12:39, 27 August 2018 (UTC) (via global message delivery)

Tekijänoikeusrikkomus

En löydä mallineetta, mutta tämän [6] on ladannut eri henkilö kuin on kuvaaja, eli se pitäisi poistaa. --Abc10 (talk) 18:12, 2 September 2018 (UTC)--Abc10 (talk) 18:12, 2 September 2018 (UTC)

Jos sopivaa poistomallinetta ei löydy, aina voi tehdä poistoehdotuksen klikkaamalla vasemmasta reunasta Ehdota poistettavaksi (Nominate for deletion). Silloin asia käsitellään poistokeskustelun kautta.
Tässä kyseisessä tapauksessa kuvan olisi varmaan voinut merkitä suoraan {{Copyvio}}-mallineella. Koska lataajan suomenkielisessä Wikipediassa olevalla keskustelusivulla käydyn keskustelun perusteella OTRS-lupa saattaa kuitenkin olla tulossa, tein kuitenkin tavallisen poistoehdotuksen. ––Apalsola tc 07:57, 4 September 2018 (UTC)

Read-only mode for up to an hour on 12 September and 10 October

13:33, 6 September 2018 (UTC)

The GFDL license on Commons

18:11, 20 September 2018 (UTC)

Reminder: No editing for up to an hour on 10 October

12:03, 4 October 2018 (UTC)

Luokkien tallennus epäonnistui

Mikä virhe mahtoi tapahtua, kun neljän viimeisen kuvan luokkat eivät tallentuneet. Tallennusvaiheessa tuli asiasta huomautus, mutta kun luokat olivat paikallaan, en voinut tehdä mitään. Tämä tiedoksi. --Abc10 (talk) 18:00, 11 October 2018 (UTC)

Poistoapua

Yritin tallentaa poistomallineen {{Delete| It says "All Rights Reserved Mikko Kakela" under the "Metadata". The uploader was not Mikko Kakela but Pyyhtto aka Tomi Pyyhtiä himself.}} sivulle [7] mutta sain virheilmoituksia. Voisiko joku auttaa. --Talonmies (talk) 09:13, 23 October 2018 (UTC)

@Talonmies: Kuva on merkitty tekijänoikeusrikkomukseksi. MKFI (talk) 10:07, 23 October 2018 (UTC)

Olin vähällä tallentaa faxin kuvan tähän: Category:Fax mutta tarkemmin katsottuani jätin tekemättä. Siinä on varmaan väärä laatikko, joka tulee jostain. --Abc10 (talk) 13:20, 26 October 2018 (UTC)

@Abc10: Korjattu. MKFI (talk) 14:54, 26 October 2018 (UTC)
OK. --Abc10 (talk) 07:06, 27 October 2018 (UTC)

The Community Wishlist Survey

11:05, 30 October 2018 (UTC)

Miten tiedoston nimen saisi muutettua?

Tiedoston väärä nimi antaa virheellistä informaatiota. Muutin jo kuvan kuvailutekstiä mutta koska itse kuvatiedoston nimessä (Mannerheim_ja_Erfurth.jpg) esiintyy väärän henkilön nimi virheellistä tietoa välittyy lukijoille. Kyse tästä tiedostosta: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mannerheim_ja_Erfurth.jpg?uselang=fi jossa esiintyy väärä henkilönimi. Kuvassa oleva henkilö ei ole tiedostossa mainittu Waldemar Erfurt vaan kenraali Erwin Engelbrecht. Korjasin kuvailun näin: Sotamarsalkka Mannerheim ja saksalaisen 163. divisioonan komentaja kenraali Erwin Engelbrecht Pohjois-Karjalassa heinäkuussa 1941. Virheellinen tieto on tullut varmaankin SA-kuvien teksteistä, joissa on paljon virheitä. Nyt koko kuvaa ei tunnu löytyvän enää SA-kuvista. --Tapio Onnela (talk) 19:39, 6 November 2018 (UTC)

@Tapio Onnela: Kyse on ilmeisesti tästä kuvasta. Tavallinen käyttäjä ei voi itse vaihtaa kuvan nimeä, mutta sitä voi pyytää ylläpidolta käyttämällä {{Rename}}-mallinetta. Tarkempia ohjeita on englanniksi sivulla Commons:File renaming. Kyseisen tiedoston osalta tein jo pyynnön uudelleennimeämisestä. Joku ylläpitäjä varmaan vaihtaa nimen muutaman tunnin kuluessa. ––Apalsola tc 20:21, 6 November 2018 (UTC)
@Tapio Onnela: nimi muutettu. MKFI (talk) 20:39, 6 November 2018 (UTC)

Poistetun kuvan takaisinsaanti

Osaisiko joku jelpata, miten tässä nyt pitäisi toimia (Commons:Undeletion_requests/Current_requests#File:Pauli_Heikkilä_-_Tampere_-_26.10.2005.jpg)?

Eli jos Gmailista lähetetty lupa kuvan käyttöön ei riitä, niin riittääkö tuo ehdottamani fi-domainin rekisteröinti omalla nimelläni ja kuvan + lisenssitiedon laittaminen sen alle? Viestintävirastohan vaatii yksityishenkilöiltä domainin rekisteröinnin yhteydessä henkilötunnuksen.

Kauhean monimutkaiseksi tämä nyt meni ainakin ...

--Zabex (talk) 21:01, 6 November 2018 (UTC)

En ota kantaa siihen riittääkö se, että rekisteröit domainin nimelläsi, mutta nimillä ei ole enää tuollaista suojaa, vaan periaatteessa fi-päätteisen domainin voi rekisteröidä myös jonkun toisen nimellä. Domaineja ei rekisteröidä nykyään Viestintäviraston vaan välittäjän kautta. -kyykaarme (talk) 00:49, 7 November 2018 (UTC)
Ilmaisin itseni hieman epäselvästi eli tarkoitin tuolla, että rekisteröisin domainin nimiini, en välttämättä nimelläni. Ja kyllä, domainien myöntäminen on siirtynyt välittäjille, mutta se ei ole poistanut sitä seikkaa, että yksityishenkilöltä kysytään edelleen henkilötunnus rekisteröinnin yhteydessä Viestintävirastoa varten. --Zabex (talk) 05:54, 7 November 2018 (UTC)

Change coming to how certain templates will appear on the mobile web

CKoerner (WMF) (talk) 19:34, 13 November 2018 (UTC)

Community Wishlist Survey vote

18:13, 22 November 2018 (UTC)

Advanced Search

Johanna Strodt (WMDE) (talk) 10:57, 26 November 2018 (UTC)

New Wikimedia password policy and requirements

CKoerner (WMF) (talk) 20:02, 6 December 2018 (UTC)

Invitation from Wiki Loves Love 2019

Please help translate to your language

Love is an important subject for humanity and it is expressed in different cultures and regions in different ways across the world through different gestures, ceremonies, festivals and to document expression of this rich and beautiful emotion, we need your help so we can share and spread the depth of cultures that each region has, the best of how people of that region, celebrate love.

Wiki Loves Love (WLL) is an international photography competition of Wikimedia Commons with the subject love testimonials happening in the month of February.

The primary goal of the competition is to document love testimonials through human cultural diversity such as monuments, ceremonies, snapshot of tender gesture, and miscellaneous objects used as symbol of love; to illustrate articles in the worldwide free encyclopedia Wikipedia, and other Wikimedia Foundation (WMF) projects.

The theme of 2019 iteration is Celebrations, Festivals, Ceremonies and rituals of love.

Sign up your affiliate or individually at Participants page.

To know more about the contest, check out our Commons Page and FAQs

There are several prizes to grab. Hope to see you spreading love this February with Wiki Loves Love!

Kind regards,

Wiki Loves Love Team

Imagine... the sum of all love!

--MediaWiki message delivery (talk) 10:12, 27 December 2018 (UTC)