Commons:Медија на денот/Мај

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
други јазици:

čeština | Deutsch | English | français | 日本語 | қазақша | 한국어 | македонски | polski | português | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Среда
24
Август
Месеци : Јан · Фев · Мар · Апр · Мај · Јун · Јул · Авг · Сеп · Окт · Нов · Дек purge this page's cache

Ова е вклучувачка страница за Снимка на денот, и предвидена е да функционира како табела. Доколку ја уредувате, задолжително внимавајте да остане таква каква што е, за да не се оштети форматирањето. Ве молиме да не ги поместувате и менувате ознаките „“ од оваа страница, освен во случај ако точно знаете што правите. Ви благодариме.

Датум Податотека Опис
Мај
2010-05-01 Media:Festa - una donna.ogg Info · Уреди ]

„Една жена“ (Una Donna) од Костанцо Феста [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-02 Media:Sioux ghost dance, 1894.ogg Info · Уреди ]

Припадници на индијанскиот народ Сиу изведуваат танц за духовите, 1894 г. (видеоснимка) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-03 Media:BOCCHERINI op27n°3 G303 Mvt2 (last) Minuetto - Jacques Lochet violin and synthesizer.ogg Info · Уреди ]

Гудачки квинтет Бр. 3 (Оп. 27), Став II од Лујџи Бокерини [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-04 Media:MunichNewTownHall.ogg Info · Уреди ]

Кариљон со фигуринки во изведба во Новата градска куќа во Минхен (видеоснимка) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-05 Media:Brahms-waltz05.ogg Info · Уреди ]

Шеснаесет валци за пијано, четири раце (Оп. 39), Бр. 5 во Е-дур од Јоханес Брамс [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-06 Media:Beethoven Moonlight 1st movement.ogg Info · Уреди ]

„Месечева соната“ (Оп. 27, Бр. 2), став I: Адаџо состенуто од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-07 Media:FA-18 Automated Aerial Refueling.ogg Info · Уреди ]

Репортажа за изградбата на авионот Хјуз H-4 Херкулес наречен „Смрекина гуска“ [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-08 Media:Felix Mendelssohn - Symphonie 3 a-moll - 2. Scherzo - Vivace non troppo.ogg Info · Уреди ]

Симфонија Бр. 3 во а-мол (Оп. 56), став II, од Феликс Менделсон [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-09 Media:Soviet National Anthem.ogg Info · Уреди ]

Мелодија на Химната на Советскиот Сојуз, денес музика на Химната на Русија [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-10 Media:Ap16 rover.ogg Info · Уреди ]

Месечевото возило на Аполо 16 вози по Месечината (видеоснимка) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-11 Media:Cambini - Quintet2-mov1.ogg Info · Уреди ]

Три дувачки квинтета, Квинтет Бр. 2, Став I, од Џузепе Камбини [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-12 Media:Corelli-Trio Sonata 11-2.ogg Info · Уреди ]

„Трио соната 11“, Став II од Арканџело Корели [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-13 Media:Flatiron Building and Street Scene October 8th 1902 New York City.ogg Info · Уреди ]

Многукатницата наречена „Пегла“ (Flatiron Building) во Њујорк, 1902 г. (видеоснимка) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-14 Media:Handel - messiah - 05 thus saith the lord.ogg Info · Уреди ]

Бр. 5. „Вака вели Господ“ (Thus saith the Lord) од ораториумот „Месија“ од Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-15 Media:Warren Harding video montage.ogg Info · Уреди ]

Сцени од претседателствувањето на некогашниот американски претседател Ворен Хардинг (видеоснимка) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-16 Media:Ludwig van Beethoven - Overtüre c-moll, op. 62.ogg Info · Уреди ]

Увертира во ц-мол „Кориолан“ (Оп. 62) од Лудвиг ван Бетовен [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-17 Media:JOHN MICHEL CELLO-J S BACH CELLO SUITE 1 in G Prelude.ogg Info · Уреди ]

Свита за виолончело Бр. 1 во Г (BWV 1007), Став I - Прелудиум, од Јохан Себастијан Бах [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-18 Media:SCA mate.ogg Info · Уреди ]

Шатловскиот носач на НАСА се вклопува со спејс шатлот Едневор на тло (видеоснимка) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-19 Media:Ein' Feste Burg.ogg Info · Уреди ]

Германска лутеранска химна „Силна тврдина е нашиот Бог“ (Ein feste Burg ist unser Gott) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-20 Media:Schubert- Impromptu B-flat3.ogg Info · Уреди ]

Импромпту во си бемол (D 935) Бр. 3, Варијација II од Франц Шуберт [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-21 Media:JSBach - BWV971 -2.ogg Info · Уреди ]

Италијански концерт во Ф-дур (BWV 971), Став II, од Јохан Себастијан Бах [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-22 Media:Charlie Chaplin, The Bond, 1918.ogg Info · Уреди ]

Инсерт од немиот филм на Чарли Чаплин „Обврзница“ (The Bond, 1918) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-23 Media:Handel - messiah - 37 the lord gave the word.ogg Info · Уреди ]

No. 37. „Господ даде слово“ (The Lord gave the word) од ораториумот „Месија“ од Георг Фридрих Хендл [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-24 Media:No Pagliaccio non son.ogg Info · Уреди ]

Аријата „Не, палјачо повеќе не сум“ (No, Pagliaccio non son) од операта „Палјачи“, во изведба на Енрико Карузо. [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-25 Media:Skylab flyaround.ogg Info · Уреди ]

Вселенската станица Скајлаб од вселената (видеоснимка) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-26 Media:Mozart - vesperae de dominica. 3. beatus vir.ogg Info · Уреди ]

Неделни вечерни“ (Vesperae de Dominica, K321), Став III „Блажен маж“ (Beatus vir) од Волфганг Амадеус Моцарт [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-27 Media:03 - Vivaldi Spring mvt 3 Allegro - John Harrison violin.ogg Info · Уреди ]

Став III (Алегро) од „Пролет“, од „Четири годишни времиња“ од Антонио Вивалди [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-28 Media:Bombing of Hamburg.ogg Info · Уреди ]

Бомбардирањето на Хамбург, Германија од страна на Сојузните сили за време на Втората светска војна (видеоснимка) [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-29 Media:Sousa's band.stars stripes forever.EDIS-SRP-0194-20.ogg Info · Уреди ]

Американскиот воен марш „Ѕвезди и пруги засекогаш“ (Stars and Stripes Forever) во изведба на оркестарот на Џон Филип Соса; снимено во 1909 г. од Томас Едисон [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-30 Media:Purcell i was glad.ogg Info · Уреди ]

„Се зарадував“ (I was glad) од Хенри Персел [ Уреди (mk) · (en) ]

2010-05-31 Media:Original Dixieland Jass Band - Livery Stable Blues (1917) with hiss reduction.ogg Info · Уреди ]

The first commercial jazz recording: The Original Dixieland Jass Band's Livery Stable Blues, from 1917. [ Уреди (mk) · (en) ]