Template:Please tag images/fi

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Deutsch  čeština  català  English  español  sicilianu  Tiếng Việt  українська  中文(简体)  slovenščina  polski  Ελληνικά  日本語  slovenčina  فارسی  македонски  中文(繁體)  русский  հայերեն  suomi  Nederlands  français  magyar  עברית  italiano  português  +/−


Kiitos, että latasit kuvia Commonsiin. Huomaa, että kaikkien Commonsin tiedostojen tulee olla vapaasti lisensoituja ja opetuksellisia sekä jossain Wikimedia-projektissa potentiaalisesti käytettäviä. Jotta muut voivat käyttää lataamiasi kuvia, sinun tulisi antaa vähintään seuraavat tiedot tiedoston kuvaussivulla:
  • Kuvaus — mitä kuvassa on tai mitä äänite sisältää? Tee kuvauksestasi aina mahdollisimman tarkka. Muista, että hakukoneet etsivät tekstin perusteella, eivät pikseleiden.
  • Kuvan lähde — mistä otit kuvan? Jos lataaja on sama henkilö kuin tekijä, asia tulee ilmoittaa erikseen esimerkiksi kirjoittamalla ”Created by uploader”, ”Self-made” tai ”Own work”. Jos kuva on Internetistä, tulee antaa linkki kuvan sivulle, sille sivulle, jolla kuvaa käytetään ja sille sivulle, jolla kerrotaan kuvan tekijänoikeudellinen tilanne. ”Transferred from Wikipedia” ei riitä kuvan lähteeksi Wikipediasta siirretyille kuville, vaan tulee antaa linkki sille sivulle, jolla tiedoston kuvaussivu oli. Jos kuva julkaistiin ensimmäisen kerran muualla kuin Wikipediassa, myös alkuperäinen lähde on kerrottava. Jos siirrät tiedostoja Wikipediasta, on suositeltavaa, että käytät CommonsHelper -työkalua.
  • Kuvan tekijä — kuka on valokuvan ottaja tai muun kuvan tekijä? Jos kuvassa on vaikka taideteos, kuka sen on tehnyt? Jos kuva on ilman tekijänoikeuden suojaa tekijänoikeuden vanhenemisen vuoksi, myös tekijän kuolinvuosi tulee ilmoittaa. Vaikka käyttäisit sellaista mallinetta kuin {{Self}}, {{Cc-zero}} tai {{Cc-by-sa-3.0}}, sinun tulee silti ilmoittaa erikseen kuvan tekijä.
  • Luontipäiväys ja julkaisupäiväys. Jos kuva on ilman tekijänoikeuden suojaa tekijänoikeuden vanhenemisen vuoksi, päiväysten ilmoittaminen on pakollista. Muutenkin päiväysten ilmoittaminen on suositeltavaa. Huomaa, että päiväys ei tarkoita tiedoston tallentamisajankohtaa Commonsiin.
  • Kuvan tekijänoikeudellinen tilanne — millä lisenssillä kuva on lisensoitu? Katso tiedostojen käyttösäännöt. Kuvan tekijänoikeudellinen tilanne tulee ilmoittaa käyttäen tekijänoikeusmallinetta. Jos tekijänoikeusmallinetta ei ole, kirjoita {{Copyrighted free use provided that|Ehdot}} ja korvaa kohta ”Ehdot” kertomalla ehdot, joilla kuvaa saa käyttää.
  • Luokat ja galleriat. Lisää kuva oikeisiin luokkiin ja gallerioihin, jotta muiden on helpompi löytää se ja sitä tulee käytettyä enemmän. Voit käyttää CommonSense -työkalua etsiäksesi sopivia luokkia ja gallerioita.

Tietojen lisääminen on helpointa käyttäen mallinetta Information. Katso mallineen keskustelusivu käyttöohjetta varten. Voit muokata tiedoston kuvaussivua. Uuden tiedoston lataaminen vanhan päälle ei muuta kuvausta. Huomaa, että jos tiedostosta ei ole annettu kaikkia tarpeellisia tietoja, se voidaan poistaa ilman varoitusta. Lisätietoja varten katso aloittajan ohjeet. Jos sinulla on kysyttävää, olet tervetullut jättämään kysymyksesi kahvihuoneeseen.

Kiitos yhteistyöstäsi ja hauskoja hetkiä muokkailun parissa!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Please tag images}} instead.