Commons:OTRS/da

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Et skærmbillede af OTRTS: Hvordan OTRS-frivillige ser anmodninger

OTRS står for "Open-source Ticket Request System". På Wikimedia projekter henviser det generelt til det system, hvor frivillige besvarer e-mails, der sendes til Wikimedia - herunder generel information (på flere sprog), presseforespørgsler og e-mails med tilladelser. På Commons henviser "OTRS" generelt kun til den sidste slags. At "putte noget på OTRS" betyder så at sende en e-mail til permissions-commons@wikimedia.org og få sagen behandlet af en OTRS-frivillig.

For henvendelser, udelukkende omhandlende materiale på dansk Wikipedia, bedes adressen info-da@wikimedia.org anvendes i stedet for.

Hvis du skal bekræfte en tilladelse[edit]

Hvis du via e-mail har fået nogens tilladelse til at anvende materiale, så videresend tilladelsen til den passende af de ovennævnte mailaddresser i OTRS-systemet. Det er bedst at benytte e-mail, baseret på skabeloner, for at indhente tilladelsen, også hvis du selv giver tilladelsen, da der således sikres at alle væsentlige spørgsmål besvares. Mailen skal specifikt indeholde en tilladelse til at frigive materialet under en fri licens (nævn hvilken), det er derfor ikke tilstrækkeligt at give tilladelse til brug i Commons, Wikipedia eller et andet søsterprojekt. (Se også vejledningen på engelsk.)

Når du sender en e-mail til OTRS med billedtilladelser, opfordres du til at forklare, at billedet (eller billederne) helst skal placeres på Commons, samt at angive præcise webadresser eller filnavne, hvis det er muligt. Ved tekstmateriale der allerede er kopieret til et Wikimedia-projekt (fx Wikipedia) bedes du ligeledes angive den præcise webadresse, så den OTRS-frivillige kan finde materialet.

Vær venlig at videresende alle e-mails (eller få rettighedshaveren selv til at sende tilladelsen direkte til OTRS-adressen) - oplysninger sendt til Wikimedias OTRS-postkasser behandles fortroligt og vil kun være tilgængelige for personer med adgang til den pågældende postkasse.

En OTRS-frivillig vil enten bekræfte, at tilladelsen er i orden, eller forklare hvad problemet er (for eksempel at personen, der giver tilladelsen, faktisk ikke lader til at have ophavsrettighederne).

Kontakt til OTRS-frivillige[edit]

OTRS-frivillige, der er administratorer på Commons, findes på m:OTRS/personnel med et "y"-ikon i kolonnen "Commons". I kolonnen "Queues" kan man se hvilke postkasser, de frivillige har adgang til.

OTRS-frivillige fra den dansksprogede Wikipedia, findes på m:OTRS/personnel med et "da" i kolonnen "WP". Hvis du efter lang ventetid (vær tålmodig) ikke har fået svar på en e-mail/forespørgsel sendt til en OTRS-postkasse, så prøv at kontakte en af de frivillige og bed dem om at se på sagen. I kolonnen "Queues" kan man se hvilke postkasser, de frivillige har adgang til.

De OTRS-frivillige håndterer også rapporter om overtrædelser af ophavsretsloven.

Deltagelse som OTRS-frivillig[edit]

Hvis du er interesseret i at arbejde med OTRS, så kontakt brugeren Guillom eller en anden OTRS-administrator listet på m:OTRS/personnel.

Skabeloner til brug på billedsider[edit]

  • OTRS-frivillige kan bruge {{PermissionOTRS|ticket=URL}}.
  • Brugere, der kontakter OTRS kan bruge {{PermissionOTRS-ID|ticketid}} hvis de kender nummeret på deres forespørgsel/e-mail.

Se også[edit]