Главна страница

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Добре дојдовте на Ризницата на Викимедија,
складиште на 45.669.076 слободно употребливи слики и снимки каде секој секој може да учествува.

MP nature.png Природа
MP images.png Слики

MP science.png Наука
MP sounds.png Аудио

MP society.png Општество
MP videos.png Видео

Слика на денот
Слика на денот
Kazan River port area 08-2016 img3.jpg
Хидроглисер на Волга во градот Казањ, Русија.  

+/− (mk), +/− (en)

Снимка на денот
Снимка на денот
Патување низ Јапонија со YWCA — документарец од 1919 во режија на Бенјамин Бродски.  

+/− (mk), +/− (en)


Проблеми со пуштање?

Денешниот ден во слики
Учество
Избрана содржина

Ако ја разгледувате Ризницата за прв пат, ви предлагаме да започнете со нашите Избрани слики, Квалитетни слики или Ценети слики. Можете да погледате и некои дела на нашите високообучени учесници на страниците „Запознајте ги нашите фотографи“ и „Запознајте ги нашите илустратори“.

Содржина

Категории · Основни категории · Република Македонија · Античка Македонија

По теми

Природа

Општество и Култура

Наука

Инженерство

По тип

Слики

Звуци

Видео

По автор

Архитекти · Композитори · Сликари · Фотографи · Вајари

По лиценца

Статуси за авторски права

По извор

Слики

Збратимени проекти
Meta-Wiki Мета — усогласување Wikipedia Википедија — енциклопедија Wiktionary Викиречник — речник
Wikibooks Викикниги — прирачници и учебници Wikisource Викиизвор — библиотека Wikiquote Викицитат — мисли и цитати
Wikispecies Викивидови — видови од живиот свет Wikinews Викивести — вести Wikiversity Викиуниверзитет — образовни материјали