User talk:Paulbe

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Welcome to Wikimedia Commons, Paulbe!

Binnen Amstel[edit]

Hoi Paulbe, Ik heb je opmerking over Binnen Amstel beantwoord. Ik hoop je je er iets mee kunt. Hoe er verder rekening mee dat je niet overcategoriseert. Zie COM:OVERCAT voor de richtlijnen. Anders is Category:Amsterdam straks zo vol dat je het overzicht verliest. Ook zag ik dat je gebouwen in Amsterdam naar gebiedsdeel aan het sorteren bent, zoals Category:Buildings in Amsterdam-Noord. Ook hiervan weet ik niet of dit de juiste weg is, omdat je zo een in mijn ogen onnodige extra laag creeert tussen Category:Buildings in Amsterdam en de gebouwen. Ik zou eerder kiezen voor algemene subcategorieën, zoals "Religious buildings in Amsterdam" of "Governmental buildings in Amsterdam". Zo voorkom je een extra laag "naar gebiedsdeel" en behoud je het overzicht. Mvg, Vincent Steenberg (talk) 00:21, 12 July 2009 (UTC)

Positie ballonenverkoper[edit]

Dag Paul? ik zag je aanvulling op de talk pagina van de ballonnenverkoper. Klopt het dat de coordinaten dan

Camera location 52° 20′ 57.8″ N, 4° 53′ 29.6″ E  Heading=0° Kartographer map based on OpenStreetMap. View all coordinates using: OpenStreetMap - Google Earth info

zijn? Zoja dan kan ik dat bij de foto erbij zetten? Groeten, Wouter (talk) 13:35, 14 July 2009 (UTC)

 • Beste Wouter, natuurlijk mag je mijn gegevens verwerken. Is het niet je eigen foto? (Bij de foto staat: "Source=eigen werk (own work)".) Hoe kom ik erachter waar {Location|52|20|57.8|N|4|53|29.6|E|} is? Met OpenStreetMap kom ik uit op 52.349324 NB, 4.891606 OL, dat is dus decimaal, Ik heb nu geen rekenmachine bij de hand en geen zin om de berekening naar boogminuten en -seconden zelf te maken. M vr gr , Paulbe (talk) 16:48, 14 July 2009 (UTC)
 • Er stonden nowiki-tags om de coördinaten heen. Nu ik die verwijderd heb, zie

ik een blokje dat naar kaarten linkt. Inderdaad Wouter, dat is de locatie, waar de vH.str op de FBolstr komt. Paulbe (talk) 16:58, 14 July 2009 (UTC)

Hallo Paulbe, als ik me er even tegenaan mag bemoeien: Het principe van wikipedia en dus ook van commons is "voel-vrij-en-ga-je-gang". Bij File:Amsterdam 035.jpg staat bijvoorbeeld na beschrijving: "In and around Amsterdam". Dit is natuurlijk een beschrijving van niks en mag je wat mij betreft gerust verbeteren, ook als is het andermans foto. Mvg, Vincent Steenberg (talk) 17:19, 14 July 2009 (UTC)

Rijksmonumenten[edit]

Beste Paul, ik zie dat je met Hotcat de categorie Rijksmonumenten ( in....) verwijdert op veel van mijn foto's, bijvoorbeeld die van Zorgvlied en Amstelrust. Waarom doe je dat? Het blijven rijksmonumenten, ook al hebben ze een eigen categorie. Dat staat toch los van elkaar? Ilonamay (talk) 13:42, 5 October 2011 (UTC)

Wiki Loves Monuments 2011 has finished[edit]

Logo Wiki Loves Monuments 2011 català | dansk | Deutsch | English | Esperanto | español | eesti | français | galego | magyar | Lëtzebuergesch | Nederlands | norsk nynorsk | norsk bokmål | polski | português | română | русский | svenska | +/−

Dear Paulbe,

Thank you for contributing to Wiki Loves Monuments and sharing your pictures with the whole world. You are very welcome to keep uploading images, even though you can't win prizes any longer. To get started on editing relevant Wikipedia articles, click here for more information and help.
You can find all uploaded pictures in our central media collection Wikimedia Commons. Many photos are already used in Wikipedia. The contest was very successful with more than 165,000 images submitted throughout Europe. To make future contests even more successful, we would like to invite you to share your experiences with us in this survey.

Kind regards,
the Wiki Loves Monuments team

Map of participating countries of Wiki Loves Monuments 2011
Message delivered by Lucia Bot in 00:23, 18 October 2011 (UTC)

Attend the award ceremony of the Dutch Wiki Loves Monuments 2011[edit]

Logo Wiki Loves Monuments 2011 English | Nederlands | +/−

Dear Paulbe,

We've already thanked you for your contribution to the Wiki Loves monuments photo contest. But with a contest, there are prizes to win!

The award ceremony will be held in Utrecht on Saturday the 5th of November, at the end of the Dutch Wikimedia Conference at Media Plaza, held the same day. Media Plaza is located next to the Central Station in Utrecht, in the middle of the shopping mall.
Admittance is free from 3pm onwards, just in time to catch the last few presentations at the WCN. Off course you can join us for the full day conference as well and enjoy a day full of information on wiki's and cultural heritage. After the ceremony, our location sponsor generously offers a free drink to everyone!

Remember: in order to make a chance to win, you need a confirmed e-mail address added to your Commons settings.

Kind regards,
the Wiki Loves Monuments team and the Dutch Wikimedia Conference team

WCN 2011
Sent by Lucia Bottalk in 23:25, 24 October 2011 (UTC)

Tour boats in Amsterdam[edit]

Even ter verduidelijking: Je hebt op Commons categorieën "in" (dus de lokatie) en "of" (dus de eigendom). Het is zeer onwaarschijnlijk dat Amsterdamse rondvaartboten een andere nationaliteit (registratie) hebben dan de Nederlandse. Daarom was het verwijderen van "Category:Passenger ships of the Netherlands" iets te vroeg. Ik ben nog aan het peinzen over een nieuwe category, omdat eigenlijk wel wenselijk is dat rondvaarboten en rivier cruise schepen eigenlijk eigen aparte categorieën zouden moeten krijgen. Het probleem is alleen, dat je het verschil tussen die twee aan het schip zelf slecht kunt constateren en ze bovendien af en toe van functie wisselen. --Stunteltje (talk) 05:49, 25 October 2011 (UTC)

 • Tja, moeilijk ... ik had me het verschil niet gerealiseerd tussen in en of. In ieder geval zou ik het wel storend vinden als de afzonderlijke plaatjes van rondvaartboten de categorie "Passenger ships of the Netherlands" zouden bevolken. Maar de Nederlandse rondvaartboten als een sub-categorie daarvan lijkt mij een goede praktische oplossing, alhoewel dan in en of een beetje door elkaar gaan lopen. --Paulbe (talk) 10:43, 25 October 2011 (UTC)
 • En inderdaad, grote schepen wisselen wel eens van nationaliteit, gebeurt met vrachtschepen en met passagiersschepen, soms zelfs militaire schepen. Dat zou ervoor kunnen pleiten te categoriseren naar land van herkomst. Om het nog ingewikkelder te maken klopt bij vrachtschepen vaak de registratie-nationaliteit niet met het land van de eigenaar of de thuishaven ... --Paulbe (talk) 10:43, 25 October 2011 (UTC)

....Dat is de hoofdreden waarom ik de IMO- en ENI-categorieën heb aangemaakt. Die veranderen niet voor het schip. Daar kan je dit soort gegevens in kwijt. Kijk bijvoorbeeld maar eens in category:IMO 7360198 --Stunteltje (talk) 18:48, 25 October 2011 (UTC)

Wiki Loves Monuments NL[edit]

LUSITANA WLM 2011 d.svg
Wikimedia nederland.svg

Beste Paulbe,

Alle winnende foto's van Wiki Loves Monuments 2011 zijn ondertussen gedrukt als kalenders.

Wikimedia Nederland stelt er hier 100 van beschikbaar voor alle uploaders van de afbeeldingen. Geef op de bijgevoegde link je naam en adres en we sturen je kosteloos een exemplaar toe, als dank voor je deelname! Let op: op = op!! Bestel hier één kalender per adres.

Ook dit jaar zal er in september weer een Nederlandse Wiki Loves Monuments plaatsvinden, als onderdeel van de internationale wedstrijd. Meer informatie vind je tegen die tijd op http://www.wikilovesmonuments.nl/.
Ook zoeken wij nog vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen met het organiseren van de landelijke wedstrijd of van locale evenementen (een "Wiki takes..." in je eigen woonplaats dus!). Meer informatie daarover vind je op de wiki van Wikimedia Nederland.

Sent by Lucia Bottalk in 14:58, 31 March 2012 (UTC)

Nieuwe Houtenseweg[edit]

Beste Paulbe,

Ik zag dat je heel ijverig was met het categoriseren van de door mij geplaatste foto's op Wikipedia bij onder andere "Nieuwe Houtenseweg" en "Viaduct Nieuwe Houtenseweg". Hierbij begrijp ik best dat het terug vinden van een betreffende foto m.b.t. tot een bepaald onderwerp zo makkelijker zou kunnen zijn dan alleen maar "Utrecht (city)" erbij. Maar wat ik niet begrijp is dat bij een brug (annex weg) er transport bij word geplaatst en niet gewoon categorie "Bruggen in Utrecht (city)" of "Brugtype in Utrecht (city)" iets wat mij logischer lijkt. Plus ook makkelijker terug te vinden als je deze betreffende brug zou zoeken (want die ga je toch niet zoeken bij transport, of zie ik dat verkeerd)? En nog even voor de duidelijkheid, dit viaduct gaat niet echt dienen voor vrachtverkeer (mogelijk af en toe voor UW-groen die daar zit?) maar het merendeel voor fietsers, brommers en voor personenauto's. Vr. gr. Antoine.01 (talk) 14:10, 11 April 2012 (UTC)

  • Ja, ik denk dat je gelijk hebt ... ik was even te fanatiek in categoriseren, vooral omdat ik zag dat er in "Utrecht (city)" zoveel foto's zaten dat het onoverzichtelijk was ... maar vervolgens werd hetme toch te veel en heb ik het niet afgemaakt met de bruggen ... --Paulbe (talk) 15:14, 11 April 2012 (UTC)
   • Het is dat ik zelf niet deze categorie kan vinden dan enkel die paar die ik zie staan, zoal de reeds genoemde "Utrecht (city)" en zo. Want anders had ik zelf de juiste categorie die hierbij nodig is wel aan gebracht. Zou jij die paar bij "Nieuwe Houtenseweg" en "Viaduct Nieuwe Houtenseweg" als nog willen om categoriseren naar bijvoorbeeld "Viaducten in Utrecht (city)"? Bijvoorbaat bedankt en nogmaals vr. gr. Antoine.01 (talk) 16:19, 11 April 2012 (UTC)
    • Oc, ik zal het nakijken! m vr groet, --Paulbe (talk) 19:37, 11 April 2012 (UTC)
      • Ik zag dat je "Viaducts in Utrecht (city)" had bijgevoegd, hartelijk dank hiervoor. Zou je ook nog bij "Tuindorpkerk_Utrecht_Nederland.JPG" er "Kerkgebouw in Utrecht (stad)" bij willen voegen? Anders komen alle foto's van kerken in Nederland op een hoop wat mij ook lastig zoeken lijkt. Vr. gr. Antoine.01 (talk) 15:10, 12 April 2012 (UTC)
   • Beste Antoine.01, die foto die je noemt zit nu in de categorie "Tuindorpkerk" http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Tuindorpkerk en die zit weer in "hogere" categorieën "Churches in Utrecht (city)" en "Tuindorp, Utrecht", en die zitten op hun beurt weer in categorien (zoals -gebouwen in Ut, -kerken in NL, etc.). Dus je kunt de foto's van de kerk op verschillende manieren terugvinden. mvg, --Paulbe (talk) 15:28, 12 April 2012 (UTC)
    • Oké Paulbe, dan weet ik hoe het zit. Bedankt voor de uitleg plus ook voor al het mooie werk wat je hieraan heb verricht! Vr. gr. Antoine.01 (talk) 17:18, 12 April 2012 (UTC)

Veeartsenijstraat[edit]

Beste Paul, ik dacht een pagina te kunnen maken voor Veeartsenijstraat. Maar ik krijg deze niet onder de bestaande letter V. Zou jij dat voor mij willen bewerkstelligen? Ik heb de desbetreffende foto's reeds deze naam meegeven zodat die in deze map zouden kunnen. De pagina die ik gemaakt heb is terug te vinden op Category:Streets and squares in Utrecht (city) tussen de straten en plaatjes in (ik begrijp niet wat ik hierin niet goed heb gedaan)? Vr. gr. Antoine.01 (talk) 22:37, 15 April 2012 (UTC)

 • Antone, er is een verschil tussen categorieen (Category) en pagina's (Page). Je hebt inderdaad een pagina aangemaakt voor de V.straat. Waarschijnlijk wilde je voor de V net zoals voor de andere straten, een categorie. mvg, paul --217.122.209.148 23:28, 15 April 2012 (UTC)
  • Hallo Paul, Ja dat klopt het geen je noemt. En ik dacht nog wel dat het op deze wijze ging (dus niet). Is dit nog terug te draaien en het alsnog op de juiste plek te krijgen? Plus hoe moet ik een volgende keer te werk gaan? Want je liet laatst weten dat het toch heel wat werk was om het geen nu enkel onder Utrecht (city) staat ook bij de juiste categorie onder te brengen. Dus dacht ik, dan doe ik dit met de foto's ik bij het lemma van de Veeartsenijstraat had gepubliceerd. Vr. gr. 212.45.63.102 08:15, 16 April 2012 (UTC)
   • Paul, Ik zag dat DerBorg al zorg heeft gedragen om het geen wat niet goed was gegaan alsnog te corrigeren. Maar ik hoop dat jij mij toch wegwijs wil maken in hoe ik wel te werk dient te gaan om het in het vervolg wel goed op WIKIMEDIA COMMONS te krijgen en er geen dubbel werk behoeft te worden verricht? Vr. gr. nogmaals, Antoine.01 (talk) 09:55, 16 April 2012 (UTC)
    • Ja, ik wilde net de categorie voor de V-straat aanmaken en zag ook dat User:DerBorg (uit Berlijn!) de categorie heeft gemaakt en de pagina heeft gevuld ... zo dragen we allemaal een steentje bij ... Als je meer wil leren over hoe je dingen kunt doen, dan kan je ook links op "Help" drukken, belangrijk voor je is in ieder geval de pagina http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Categorie%C3%ABn over categorieen, lees die maar even goed. --217.122.209.148 10:09, 16 April 2012 (UTC)

Ah, ik zie dat ik daarstraks niet ingelogd was, dit berichtje was dus van mij --Paulbe (talk) 10:12, 16 April 2012 (UTC)

Category:Kingdom_Centre_(Riyadh)[edit]

189.24.237.92 20:19, 16 January 2014 (UTC)

Marian Mudder[edit]

Hallo,

Ik heb vandaag de afbeelding teruggeplaatst met de naam van uw vriend als auteur. Mocht u in de veronderstelling verkeren dat Natuur12 dezelfde persoon is als de vorig genoemde autuer: dat is hij niet. Natuur12 is een van onze vrijwilligers die bestanden naar Commons zet die via Wikiportret aan ons toegezonden worden. Volgens mij liep de toon in de discussie omtrent de DR hierdoor uit de hand. Bedankt voor uw oplettend oog: hopelijk klopt de bestandbeschrijving nu wel. Ciell (talk) 08:19, 5 June 2014 (UTC)

Wiki Loves Monuments 2015[edit]

Beste deelnemer,

Bedankt voor het insturen van jouw foto’s van cultureel erfgoed in het kader van Wiki Loves Monuments 2015. Een professionele jury kiest straks uit alle inzendingen de beste foto’s in drie categorieën: beste foto van een monument, beste foto van een ornament en beste foto van een Dudok monument. Daarnaast is er ook een speciaal klassement voor de inzenders van de meeste foto’s van unieke monumenten. Wil jij ook kans maken op één van de vele prijzen, beschikbaar gesteld door onze partners en sponsoren? Vergeet dan niet om op Wikimedia Commons, onder voorkeuren (rechts bovenin, naast je gebruikersnaam) het vinkje bij e-mail van andere gebruikers toestaan (onder het kopje e-mail in het gebruikersprofiel), aan te vinken. Alleen deelnemers met een e-mailadres maken kans op prijzen. Benieuwd welke prijzen je allemaal kunt winnen? Kijk dan op http://www.wikimedia.nl/projectpagina/prijzenoverzicht

Groeten,

De Wiki Loves Monuments werkgroep 2015 13:20, 22 September 2015 (UTC)

File:Schreiers3.jpg[edit]

Dank voor je corrective in -File:Schreiers3.jpg-. Ik heb nog wel een vraag, waar op deze foto zie ik dan de Hoofdbrug, anders dan een hekwerkje bij de haringkar. Is het dan niet beter te vermelden dat de ondervoorvaart leidt naar de Oudezijdskolk rechts in plaats van de Geldersekade, die links wegtrekt. En dan Hoofdbrug maar geheel weglaten?Ceescamel (talk) 13:22, 16 April 2017 (UTC)

En staan op deze -File:Pieter Oosterhuis, Afb 010007000561.jpg- dan beide bruggen (lijkt me handig voor het overzicht). Ik heb voor brug 301 ook maar een nieuwe cat aangemaakt.Ceescamel (talk) 13:31, 16 April 2017 (UTC)

Ransdorp bridges[edit]

Hello.
It seems there are two bridges in Ransdorp. I don't know which is which.
I have never found any map with the numbers or the names of the bridges in Amsterdam.
"Ransdorp bridge" sounds English to me is this the correct name? Regards.
--Io Herodotus (talk) 09:44, 26 April 2017 (UTC)

 • Hallo Io Herodotus, thank you for your reaction. There are three issues here.
Because of the name of the category was in singular ("bridge") and the bridges looked similar and i could identify bridge 343 on one picture, I assumed that all photo's were showing this one bridge. Now i see that that are at least two, as you say, in the images in this category. But there are many more in Ransdorp.
"Ransdorp bridge" is certainly not dutch, but could be used as a description in English, but since there are several bridges it should be in plural: Ransdorp bridges or better "Bridges in Ransdorp" (or "Bridges of Ransdorp"). In Dutch that should be "bruggen in Ransdorp".
Some sources on-line about the bridges and their numbers:
Yours , Paul ( --Paulbe (talk) 12:33, 26 April 2017 (UTC) ).